Желе для торта
(покроковий рецепт з фото)
Тортики з використанням такого желе завжди виходять смачними і неймовірно красивими, а в якості начинки можна використовувати сирну масу, вершковий або йогуртово-желейний шар з бісквітом.
Якщо ви любите радувати себе і своїх близьких смачними десертами, я хочу поділитися з вами простим рецептом желе для торта. Насправді, з таким желе ви можете дуже легко зробити смачне ласощі, навіть не включаючи при цьому духовку. В якості основи в цьому рецепті приготування желе для торта можна використовувати печиво з додаванням вершкового масла або ж взяти вже готовий бісквітний корж, як це зробила я. Отже, приступимо:
1) Для почав ми відміряє в одну мисочку 12 грам желатину, а в іншу 18 грам, заливаємо желатин в різних ємностях водою і залишаємо його розбухати. Після цього мисочки з желатином слід поставити на водяну баню і нагріти масу, помішуючи, до повного розчинення гранул желатину.
2) Далі ми промиваємо вишню під проточною водою, висушуємо її і видаляємо з ягід кісточки. Можна використовувати і морожену вишню, тоді її доведеться заздалегідь розморозити. Потім - за рецептом. Подрібнюємо вишню до стану однорідного пюре і змішуємо його з цукром і розпущеним на водяній бані 12 грамами желатину.
3) Тепер ми обмотуємо харчовою плівкою спеціальну круглу форму для торта, на дно форми викладаємо готовий бісквітний корж.
4) На бісквіт виливаємо зовсім небагато вишневого желе, рівномірно його розподіляємо і ставимо форму в холодильник, щоб желейний шар застиг.
5) Поки перший шар желе застигає, ми змішуємо йогурт з желатином і цукром (його, до речі, можна додати і більше), вершки в окремому посуді гарненько збиваємо. З'єднуємо йогуртную масу з вершками і викладаємо отриману суміш на застиглий шар вишневого желе, знову відправляємо форму в холодильник.
6) Коли і цей шар схопиться, ми викладаємо на нього залишився вишневе желе і розрівнюємо його поверхню. В останній раз ставимо торт в холодильник, щоб він повністю застиг.
Ось так легко і швидко можна приготувати дуже смачне ласощі, до речі, замість вишні тут можна використовувати і інші ягоди. Приємного всім апетиту!
- Вишня - 600 грам
- Йогурт без добавок - 450 грам
- Вершки 35% - 250 грам
- Желатин - 30 грам(18 грам - В йогуртное желе, 12 грам - В вишневое желе)
- Цукор - 8 Ст. Ложок(5 - В вишневое желе, 3 - В йогуртное желе)
1) Для почав ми відміряє в одну мисочку 12 грам желатину, а в іншу 18 грам, заливаємо желатин в різних ємностях водою і залишаємо його розбухати. Після цього мисочки з желатином слід поставити на водяну баню і нагріти масу, помішуючи, до повного розчинення гранул желатину.
2) Далі ми промиваємо вишню під проточною водою, висушуємо її і видаляємо з ягід кісточки. Можна використовувати і морожену вишню, тоді її доведеться заздалегідь розморозити. Потім - за рецептом. Подрібнюємо вишню до стану однорідного пюре і змішуємо його з цукром і розпущеним на водяній бані 12 грамами желатину.
3) Тепер ми обмотуємо харчовою плівкою спеціальну круглу форму для торта, на дно форми викладаємо готовий бісквітний корж.
4) На бісквіт виливаємо зовсім небагато вишневого желе, рівномірно його розподіляємо і ставимо форму в холодильник, щоб желейний шар застиг.
5) Поки перший шар желе застигає, ми змішуємо йогурт з желатином і цукром (його, до речі, можна додати і більше), вершки в окремому посуді гарненько збиваємо. З'єднуємо йогуртную масу з вершками і викладаємо отриману суміш на застиглий шар вишневого желе, знову відправляємо форму в холодильник.
6) Коли і цей шар схопиться, ми викладаємо на нього залишився вишневе желе і розрівнюємо його поверхню. В останній раз ставимо торт в холодильник, щоб він повністю застиг.
Ось так легко і швидко можна приготувати дуже смачне ласощі, до речі, замість вишні тут можна використовувати і інші ягоди. Приємного всім апетиту!