Зелена спаржа в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Потрібно приготувати простий, смачний, а головне - корисний гарнір? Що може бути простіше! Хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати зелену спаржу в духовці. А ви запам'ятовуйте ідею.
Не поспішайте викидати відрізані кінчики, їх можна використовувати в приготуванні бульйону. Якщо хочете отримати злегка хрустку спаржу, запікайте її близько 12 хвилин. Готовність можна перевірити, наприклад, зубочисткою. У теплому вигляді спаржа буде смачніше, ніж в холодному. Смачних вам і вдалих експериментів!
- Sparzha - 450 грам
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок(15-30 мл)
- Сіль - 1/2 чайних ложки(2, 5 мл)
- Перець - 1/4 чайних ложки(1, 25 мл)
Купіть в магазині спаржу. Достигли спаржа завжди пружна, яскравого зеленого кольору. Товста буде краще, ніж тонка.
Очистіть спаржу від бруду під проточною водою.
Обламайте або обріжте грубі кінці приблизно на 5 см.
Поставте духовку на розігрів до 205 градусів. Деко змастіть або постеліть на нього пергаментний папір.
Спаржу потрібно змастити маслом. Для цього можна покласти її в поліетиленовий пакет, налийте туди масло і добре перемішайте її до повного покриття маслом.
Розподіліть спаржу на деку так, щоб між ними була невелика відстань. Таким чином тепло буде рівномірно впливати на неї. Поперчіть і посоліть її.
Помістіть деко в духовку і готуйте її протягом 15-20 хвилин в залежності від товщини спаржі.
Після закінчення приготування, дістаньте спаржу і дайте їй трохи охолонути, подавайте в теплому вигляді.
Після закінчення приготування, дістаньте спаржу і дайте їй трохи охолонути, подавайте в теплому вигляді.