Зефір з журавлини
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ми будемо готувати ніжний, з легкою кислинкою журавлини і дивовижного рожевого кольору домашній зефір. Що може бути смачніше з гарячим чаєм або кавою? Заходьте, будемо робити, потім чаювати!
Для приготування зефіру підійде як свіжа, так і заморожена журавлина. Якщо будите брати заморожену, попередньо її розморозити. Це дозволить Вам швидше пробити її блендером і перетерти через сито. Яблука можна запекти і в духовці при температурі 180 протягом 40 хвилин. Яблуко повинно стати повністю м'яким. Якщо яблучне пюре рідке Уваров його до густого стану і тільки після цього відміряйте 150 грам. Якщо в наявності немає паперу для випічки, скористайтеся поліетиленом. Половинки зефіру склеюються без всяких проблем, просто притисніть їх. Смачного!
- Журавлина - 200 грам
- Цукор - 600 грам(150 г - в пюре, 450 г - в агар-агарі)
- Вода - 160 грам
- Яблуко - 400 грам
- Якщо-якщо - 10 грам
- Яєчний білок - 1 штука
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Поєднайте воду та агар, перемішайте. Залиште на 20 хвилин для набухання.
Вимийте яблука і обсушити насухо. Розріжте навпіл, видаліть серцевину і покладіть на тарілку зрізом вниз. Поставте в мікрохвильовку на 15 хвилин, при потужності 800 Вт, до розм'якшення.
Журавлину пробийте блендером і протріть масу через сито. Знадобиться 150 грам.
Вийміть яблука з мікрохвильовки і вийміть пюре з яблучної шкірки.
Протріть яблучну масу через сито. Буде потрібно 150 грам.
З'єднайте до однорідної маси яблучне і журавлинне пюре, цукор.
Нагрійте замочений агар і всипте 450 грам цукру. Нагрівайте масу, перемішуючи, до температури 110 градусів і варимо протягом 5 хвилин. Зняти і остудити до температури 80 градусів.
Додайте 1/2 білка до пюре і збивайте, на середній швидкості, протягом 3 хвилин. Продовжуючи збивати, додайте білок, що залишився і збивайте на найбільшій швидкості ще 3 хвилини.
Не припиняйте збивати і вливайте тонкою цівкою сироп з агаром. Збивайте масу до щільних піків.
Застелите поверхню застеліть папером для випічки і відразу відсадити зефір через кондитерський мішок з насадкою. Залиште при кімнатній температурі протягом 12 годин.
Посипте зефір цукровою пудрою.
Складіть зефір попарно.
Подавайте.
Смачного!