Рецепт Зефір з журавлини фото

Зефір з журавлини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди, Фрукти, Яблука, Журавлина
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Солодке, Десерти, Зефір

Сьогодні ми будемо готувати ніжний, з легкою кислинкою журавлини і дивовижного рожевого кольору домашній зефір. Що може бути смачніше з гарячим чаєм або кавою? Заходьте, будемо робити, потім чаювати!

Для приготування зефіру підійде як свіжа, так і заморожена журавлина. Якщо будите брати заморожену, попередньо її розморозити. Це дозволить Вам швидше пробити її блендером і перетерти через сито. Яблука можна запекти і в духовці при температурі 180 протягом 40 хвилин. Яблуко повинно стати повністю м'яким. Якщо яблучне пюре рідке Уваров його до густого стану і тільки після цього відміряйте 150 грам. Якщо в наявності немає паперу для випічки, скористайтеся поліетиленом. Половинки зефіру склеюються без всяких проблем, просто притисніть їх. Смачного!

  • Журавлина - 200 грам
  • Цукор - 600 грам(150 г - в пюре, 450 г - в агар-агарі)
  • Вода - 160 грам
  • Яблуко - 400 грам
  • Якщо-якщо - 10 грам
  • Яєчний білок - 1 штука
  • Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
зефір з журавлини - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
зефір з журавлини - фото крок 2
Поєднайте воду та агар, перемішайте. Залиште на 20 хвилин для набухання.
зефір з журавлини - фото крок 3
Вимийте яблука і обсушити насухо. Розріжте навпіл, видаліть серцевину і покладіть на тарілку зрізом вниз. Поставте в мікрохвильовку на 15 хвилин, при потужності 800 Вт, до розм'якшення.
зефір з журавлини - фото крок 4
Журавлину пробийте блендером і протріть масу через сито. Знадобиться 150 грам.
зефір з журавлини - фото крок 5
Вийміть яблука з мікрохвильовки і вийміть пюре з яблучної шкірки.
зефір з журавлини - фото крок 6
Протріть яблучну масу через сито. Буде потрібно 150 грам.
зефір з журавлини - фото крок 7
З'єднайте до однорідної маси яблучне і журавлинне пюре, цукор.
зефір з журавлини - фото крок 8
Нагрійте замочений агар і всипте 450 грам цукру. Нагрівайте масу, перемішуючи, до температури 110 градусів і варимо протягом 5 хвилин. Зняти і остудити до температури 80 градусів.
зефір з журавлини - фото крок 9
Додайте 1/2 білка до пюре і збивайте, на середній швидкості, протягом 3 хвилин. Продовжуючи збивати, додайте білок, що залишився і збивайте на найбільшій швидкості ще 3 хвилини.
зефір з журавлини - фото крок 10
Не припиняйте збивати і вливайте тонкою цівкою сироп з агаром. Збивайте масу до щільних піків.
зефір з журавлини - фото крок 11
Застелите поверхню застеліть папером для випічки і відразу відсадити зефір через кондитерський мішок з насадкою. Залиште при кімнатній температурі протягом 12 годин.
зефір з журавлини - фото крок 12
Посипте зефір цукровою пудрою.
зефір з журавлини - фото крок 13
Складіть зефір попарно.
зефір з журавлини - фото крок 14
Подавайте.
зефір з журавлини - фото крок 15
Смачного!

Схожі рецепти