Рецепт Зефір «рожевий порося» фото

Зефір «рожевий порося»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Вишня
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей, На сніданок, Десерт
Солодке, Десерти, Зефір

Покажу вам, як приготувати домашній солодкий зефір до новорічного столу у вигляді поросят! Таке ласощі сподобається не тільки дітлахам, але і нам з вами до келишок шампанського знадобиться!

У приготуванні зефіру немає нічого складного! головне, це якісні продукти, агар-агар міцністю не менше 1200 (якщо менше, тоді його кількість потрібно трохи збільшити), натуральна основа, для рожевих свинок ідеальним рішенням буде вишня або інші червоні ягоди. Вже через пару годин зефір готовий, але для повної стабілізації і визрівання потрібно не менше доби. Зберігати зефір потрібно в закритому посуді. Успіху і з наступаючим! !!

  • Вишня - 200 грам
  • Цукор - 330-350 грам
  • Білок яєчний - 1 штука
  • Якщо-якщо (фортеця 1200) - 5 грам
  • Вода - 75 мілілітрів
зефір
1. Підготуйте продукти. Вишню розморожувати не потрібно.
зефір
2. Звільніть вишеньки від кісточок (я різала вишні на половинки і кісточки самі вискакували), додайте ложку столову цукру і проваріть при слабкому кипінні 5 хвилин.
зефір
3. Занурювальним блендером перетворите вишневу масу в пюре.
зефір
4. Додайте трохи більше половини цукру і проваріть пару хвилин вишневе пюре, щоб цукор розчинився. Залиште його остигати.
зефір
5. Агар-агар залийте водою, дайте постояти хвилин 10.
зефір
6. Довести до кипіння агар-агар, покладіть цукор, що залишився. Варіть агар з цукром 4-5 хвилин, помішуючи.
зефір
7. У тепле вишневе пюре покладіть половину білка, міксером почніть збивати масу до збільшення її в об'ємі, покладіть другу половину білка, продовжуйте збивати, поки маса не посвітлішає.
зефір
8. Не припиняючи збивати, вливайте тонкою цівкою агар-агар поки маса не стане дуже повітряної, пишною. У міру остигання вона буде стає густою, щільною. Після 38-40 градусів агар-агар починає стабілізуватися, не пропустіть момент відсадки зефірок.
зефір
9. Моя зефірна маса готова, ще м'яка, але вже добре тримає форму.
зефір
10. Поверхня, на якій будете отсаживать зефір, потрібно застелити пергаментом або харчовою плівкою. Наповніть кондитерський мішок зефірної масою, насадка - на ваш погляд. Відкидають зефір у вигляді мордочок поросят: круглі мордочки, по два вушка зверху. Ну або як вам підкаже ваша фантазія! Сушіть зефір при кімнатній температурі 12-24 годин.
зефір
11. На наступний день посипте зефір цукровою пудрою.
зефір
12. Зніміть з плівки і склейте попарно.
зефір
13. Оформити мордочки можна шоколадом. Частина свинок я зробила з великими носиками, частина з маленькими, вибирайте кому які подобаються! З наступаючим!

Схожі рецепти