Збірний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Збірний пиріг - це прекрасна можливість в одному пирозі поєднати кілька начинок. Такі пироги можуть бути солодкими, десертними і закусочними, наприклад, з куркою, картоплею і капустою.
Рецепт приготування збірного пирога простий, дотримуйтесь покроковим рекомендаціям і все у вас вийде. Начинку для такого пирога можна робити різну, головне, щоб вона поєднувалася між собою за смаком.
- Борошно - 300 грам
- Молоко - 175 грам(150 грам - в тісто, 25 грам - для змащення перед випічкою)
- Вершкове масло - 25 грам
- Рослинна олія - 50 грам(20 грам - в тісто, 30 грам - на обсмажування начинки)
- Дріжджі - 4 грами (швидкодіючі)
- Цукровий пісок - 1 Чайна ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 грами
- Яйце - 2 штуки(0, 5 яйця - в тісто, 0, 5 яйця - для змащення перед випічкою, 1 варене яйце - в начинку)
- Цибуля - 2 штуки(1 шт. - в капустяну начинку, 1 шт. - в м'ясну начинку)
- Вершки - 1 Ст. Ложка (жирні, сільські або жирна сметана)
- Капуста квашена - 200 грам
- Капуста свіжа - 200 грам
- Філе курячої грудки - 200 грам
- Картопля - 1 штука
- Кунжут чорний - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
У тепле молоко додайте дріжджі, розмішайте і залишіть на 5 хвилин.
Через п'ять хвилин покладіть в молоко чайну ложку цукру і 5 чайних ложок борошна із загальної кількості, перемішайте і дайте настоятися 15 хвилин.
Додайте в опару сіль, рослинне масло і розм'якшене вершкове масло. З яйця зробіть "бовтанку", влийте в тісто половину яйця.
Всипте половину борошна і розмішайте.
Всипте борошно і замісіть тісто, можна вимішувати міксером, можна руками. Накрийте тісто плівкою або рушником і поставте в тепле місце на 1, 5 години для бродіння.
Поки тісто піднімається, займіться начинкою. Обсмажте в сковороді на рослинній олії квашену капусту і цибулю.
Додайте нашатковану свіжу молоду капусту і продовжуєте обсмажувати до готовності.
В кінці обсмажування додайте столову ложку вершків або сметани.
Додайте в капусту дрібно нарізане варене яйце. Капустяна начинка готова.
Тепер займіться приготуванням м'ясної начинки. Дрібно наріжте філе курячої грудки, додайте порізану цибулю, приправити сіллю, поперчіть.
Додайте порізану дрібними кубиками картоплю, яку найкраще припустити протягом 3-4 хвилин в киплячій воді, після чого відкинути на сито.
Готове тісто розділити навпіл, кожна частина буде приблизно по 270 грам.
Розкачайте одну частину тіста в пласт, діаметром приблизно 30 сантиметрів, викладіть на лист для випічки. Намітьте центр пирога, в який будете викладати м'ясну начинку.
Викладіть в центр пирога м'ясну начинку, по краях викладіть капустяну начинку. Кінцем вилки позначте кордон між начинками.
Розкачайте другий пласт тесту, викладіть його зверху пирога.
Намітьте лінії розрізів, розділіть спочатку пиріг на 4 сектора і кожен сектор розділіть ще на 4 частини, защипніть краю пирога.
Розріжте пиріг по намічених лініях, намагаючись не прорізати пергамент. Защипніть один край пелюстки і розгорніть його вгору начинкою. І це тому з усіма пелюстками.
Готовий до випічки пиріг змастіть сумішшю половинки яйця і столової ложки молока, серединку можна присипати чорним кунжутом.
Випікайте пиріг у духовці протягом 45 хвилин при температурі 180-200 градусів. Якщо пиріг почне рум'яна завчасно, можна прикрити зверху пергаментом або фольгою.
Пиріг вийшов дуже красивим і смачним. У ньому прекрасним чином поєднуються дві начинки. До чаювання з таким пирогом із задоволенням збереться вся родина.