Заварний крем простий
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати заварний крем простий. Цей крем стане відмінним доповненням до будь-якої випічці або торту, а також може стати відмінним самостійним десертом.
У приготуванні цього уремія все до банальності просто. Але пам'ятайте: на будь-якому етапі крем не можна доводити до кипіння!
Якщо після приготування крему ви виявите в ньому шматочки яєчного білка, то пропустіть крем через сито.
- Молоко - 2 склянки
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1/3 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
1
Злегка збийте яйця в мисці і відкладіть.
2
Використовуючи віночок, змішайте молоко, цукор і кукурудзяний крохмаль в середній каструлі на середньому вогні на плиті.
3
Молочну суміш в каструлі доведіть до стану, щоб сформувалися крихітні бульбашки навколо країв каструлі, періодично помішуючи суміш, щоб крохмаль не пристав до дна. Зніміть з вогню.
4
Змішайте 2 ст. Ложки отриманої молочної суміші з яйцями, збийте їх.
5
Постійно помішуючи, повільно додайте яйця в молочну суміш і поверніть каструлю на вогонь. Постійно помішуйте, поки крем не загусне, ще 2-3 хвилини. Не дайте крему кип'ятити!
6
Зніміть каструлю з вогню, додайте ваніль і перемішайте. Розкладіть крем по формах і дайте охолонути. Готово!