Заварне тісто на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Це класичний варіант заварювання тіста для домашньої випічки. За цим рецептом найкраще виходять еклери, оскільки тісто після приготування дуже повітряне і легке.
Легка і хрустка випічка виходить саме за таким рецептом. Пухнасте заварне тісто на молоці готується менш, ніж за півгодини, і запікається не більше 20 хвилин в духовці. За цим рецептом ви можете приготувати смачні профітролі, еклери або булочки з порожнечею всередині.
- Молоко - 100 мілілітрів
- Вода - 100 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 мілілітрів
- Борошно - 200 грам
- Яйця - 5 штук
- Сіль - За смаком

1. Заварне тісто готувати зовсім не складно. Цей рецепт класичний, і нам знадобляться молоко, вода, мука, яйця і вершкове масло.

2. Вливаємо в каструлю молоко і воду, додаємо вершкове масло, після чого доводимо все до кипіння, але не кип'ятимо!

3. Зменшуємо вогонь і додаємо борошно, після чого починаємо швидко помішувати, посиливши вогонь.

4. В самому кінці починаємо забивати яйця - і знову швидко замішуємо тісто.

5. Помішуємо до тих пір, поки тісто не стане однорідним.

6. Тепер можна наповнювати кондитерський шприц і викладати на деко тісто бажаної форми. Запікається воно досить швидко.