Заварне тісто без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вашій увазі рецепт класичного заварного тесту без дріжджів. З такого тіста можна приготувати і солодкі еклери, і профітролі з різними солодкими і несолодкими начинками.
Класичний рецепт, як приготувати заварне тісто без дріжджів, - запорука вашого успіху, адже цей рецепт перевірений часом, в ньому немає нічого зайвого, а тісто по ньому виходить завжди ідеальним. З нього можна приготувати булочки і профітролі з начинкою, швидкий пиріг або основу для піци.
- Яйця - 4 штуки
- Борошно - 220 грам
- Вода - 160 мілілітрів
- Маргарин - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У невеликій толсостенной каструльці розтопіть маргарин.
Влийте холодну воду і доведіть рідину до кипіння.
Не знімаючи з вогню, додайте борошно і сіль, все добре розмішайте. Потім охолодіть отриману масу, щоб білки не згорнулися, і вводите по одному яйця. Кожне наступне яйце додавайте тільки після того, як попереднє добре втрутитися в тісто.
Готове тісто добре вимісити ложкою. Якщо воно виходить занадто неоднорідним, можете збити його блендером.
Заварне тісто без дріжджів готове. Воно вийшло солоним, а тому з нього можна приготувати профітролі, які чудово підійдуть як до борщу, так і до пива. А якщо наповнити з сирним кремом або іншою начинкою, то такі профитроли прекрасно підійдуть навіть до святкового столу.