Засолка оселедця
(покроковий рецепт з фото)
Солоний оселедець - багатьма улюблений продукт. На жаль, в магазині рідко доводиться купити по-справжньому свіжу і смачну оселедець. Вихід один: готувати самостійно!
Пропоную вам на замітку рецепт, як засолити оселедець. Дуже простий і ефективний рецепт, який забезпечить вас смачною оселедцем до обіду. Часу засолювання займає мало, а результат вас порадує. Рибка виходить соковита і ароматна. А якщо ви додасте ще суміш спецій до риби, то отримаєте оселедець пряного посолу.
- Оселедець - 2 штуки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 літр
- Лавровий лист - 2 штуки
- Чорний перець - 5 штук
- Гвоздика - 3 штуки
1
Рибу помийте і видаліть зябра.
2
Налийте в каструлю воду і додайте всі спеції. Доведіть до кипіння і остудіть.
3
Складіть рибу в каструлю. Залийте охолодженим розсолом і поставте в холодильник на 3-4 дня.
4
Випатрайте рибу і подавайте до столу. Смачного!