Засолка оселедця По-ВИЛКІВСЬКИЙ
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт засолювання оселедця по-ВИЛКІВСЬКИЙ. Ніжна селедочка сприяє поліпшенню роботи всієї системи організму людини.
Місцевий рецепт курортного села Вилкове, що розташоване на березі Чорного моря. Надзвичайно смачна дунайський оселедець. Мінімум обробки і максимум корисних речовин і приємного смаку.
- Сушений кріп - 1/3 чайних ложки
- Дунайская сельдь - 2 кілограма
- Базилік - 1/3 чайних ложки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Koriandr - 1/3 чайних ложки
- Перець - 1/2 чайних ложки
1. В першу чергу необхідно почистити оселедець, для цього (коли оселедець вже більше доби як виловлена) в холодній воді її на годину замочуємо. Луска потім легко зчищається. Зябра і нутрощі видаляємо.
2. Трохи покращимо сільський рецепт. Для цього додамо спецій. Сумішшю перців, сушених трав і меленим коріандром натираємо очищену оселедець.
3. Тепер сіллю треба натерти оселедець, морською сіллю найкраще, якщо є, то великої. Добре натираємо оселедець зовні, і посипаємо всередині черевця. Рибку добре пом'яти руками.
4. Далі в поліетиленовий харчової пакет загортаємо по одній-дві рибки оселедця, і на верхній полиці холодильника тримаємо добу. Потім ще доби на троє прибираємо в морозилку.
5. Оселедець буде готова через три доби. Рибу можна залишити в морозилці і коли діставати, можна відразу її нарізати. Оселедець відтає і стає схожою на строганину. Якщо ви рибу дістанете з морозилки, то буде смачний, пряної просол.