Засолка оселедця цілком
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти вам, що засолювання оселедця цілком в домашніх умовах - процес простий і доступний. Блюдо стане відмінною закускою до будь-якого столу. Пропоную вам повторити його на власній кухні.
1. Рибу вимийте, видаліть акуратно нутрощі - і ще раз як слід промийте під проточною водою.
2. У каструлю налийте воду, надішліть її на вогонь.
3. Після закипання всипте цукор і сіль, розчиніть повністю.
4. Для аромату додайте в розсіл запашний перець, лавровий лист. Також можна використовувати за рецептом приготування засолювання оселедця цілком гвоздику або інші ароматні спеції.
5. Розсіл зніміть з вогню, дайте йому охолонути.
6. Помістіть в нього рибку так, щоб вона була повністю в розсолі.
7. Далі процес засолювання буде відбуватися без вашої участі. Мінімальний час, яке вимагає засолювання оселедця цілком в домашніх умовах - 48 годин. Максимально рибка може стояти до 7 днів, щоб стати добре просоленій.
8. Перед подачею на стіл можна доповнити оселедець оцтом, рослинним маслом і цибулею, наприклад. Також її можна очистити від кісток і використовувати для приготування салатів.
Дуже просто і смачно!
- Оселедець - 2 штуки
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Запашний перець - 3-4 штук
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
2. У каструлю налийте воду, надішліть її на вогонь.
3. Після закипання всипте цукор і сіль, розчиніть повністю.
4. Для аромату додайте в розсіл запашний перець, лавровий лист. Також можна використовувати за рецептом приготування засолювання оселедця цілком гвоздику або інші ароматні спеції.
5. Розсіл зніміть з вогню, дайте йому охолонути.
6. Помістіть в нього рибку так, щоб вона була повністю в розсолі.
7. Далі процес засолювання буде відбуватися без вашої участі. Мінімальний час, яке вимагає засолювання оселедця цілком в домашніх умовах - 48 годин. Максимально рибка може стояти до 7 днів, щоб стати добре просоленій.
8. Перед подачею на стіл можна доповнити оселедець оцтом, рослинним маслом і цибулею, наприклад. Також її можна очистити від кісток і використовувати для приготування салатів.
Дуже просто і смачно!