Рецепт Засолка оселедця цілком фото

Засолка оселедця цілком
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти , Оселедець
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Заготовки , Сольовий
Кількість порцій: 2
Час приготування: 5 дн. 13 г. 0 хв.

Хочу розповісти вам, що засолювання оселедця цілком в домашніх умовах - процес простий і доступний. Блюдо стане відмінною закускою до будь-якого столу. Пропоную вам повторити його на власній кухні.

Опис приготування:

1. Рибу вимийте, видаліть акуратно нутрощі - і ще раз як слід промийте під проточною водою.

2. У каструлю налийте воду, надішліть її на вогонь.

3. Після закипання всипте цукор і сіль, розчиніть повністю.

4. Для аромату додайте в розсіл запашний перець, лавровий лист. Також можна використовувати за рецептом приготування засолювання оселедця цілком гвоздику або інші ароматні спеції.

5. Розсіл зніміть з вогню, дайте йому охолонути.

6. Помістіть в нього рибку так, щоб вона була повністю в розсолі.

7. Далі процес засолювання буде відбуватися без вашої участі. Мінімальний час, яке вимагає засолювання оселедця цілком в домашніх умовах - 48 годин. Максимально рибка може стояти до 7 днів, щоб стати добре просоленій.

8. Перед подачею на стіл можна доповнити оселедець оцтом, рослинним маслом і цибулею, наприклад. Також її можна очистити від кісток і використовувати для приготування салатів.

Дуже просто і смачно!

  • Оселедець - 2 штуки
  • Лавровий лист - 3-4 штук
  • Запашний перець - 3-4 штук
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
1. Рибу вимийте, видаліть акуратно нутрощі - і ще раз як слід промийте під проточною водою.

2. У каструлю налийте воду, надішліть її на вогонь.

3. Після закипання всипте цукор і сіль, розчиніть повністю.

4. Для аромату додайте в розсіл запашний перець, лавровий лист. Також можна використовувати за рецептом приготування засолювання оселедця цілком гвоздику або інші ароматні спеції.

5. Розсіл зніміть з вогню, дайте йому охолонути.

6. Помістіть в нього рибку так, щоб вона була повністю в розсолі.

7. Далі процес засолювання буде відбуватися без вашої участі. Мінімальний час, яке вимагає засолювання оселедця цілком в домашніх умовах - 48 годин. Максимально рибка може стояти до 7 днів, щоб стати добре просоленій.

8. Перед подачею на стіл можна доповнити оселедець оцтом, рослинним маслом і цибулею, наприклад. Також її можна очистити від кісток і використовувати для приготування салатів.

Дуже просто і смачно!

Схожі рецепти