Рецепт Заправний рибний суп фото

Заправний рибний суп
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Риба та морепродукти, Судак
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, Сімейна вечеря
Супи

Заправний рибний суп - це спрощена російська версія традиційного французького супу під назвою буйабес. Приготування середньої складності, але результат - прекрасний.

Досить спробувати заправний рибний суп всього один раз, щоб зрозуміти, ніж такий суп відрізняється від звичайного рибного супу. Власне, практично на всіх хороших кухнях, в хороших ресторанах як м'ясні, так і рибні супи готують саме так - спочатку бульйон з відповідними інгредієнтами, потім смачну заправку, і наприкінці - проціджений бульйон з'єднують з заправкою. Як на мене, це - ідеальний спосіб приготування супу, особливо рибного. Ділюся нехитрим рецептом.

  • Судак - 1 штука
  • Цибулина - 2 штуки
  • Морква - 2-3 штук
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Гвоздика - - За смаком
  • Чорний перець горошком - - За смаком
  • Насіння фенхелю і кропу - - За смаком
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Помідори - 3-4 штук
  • Вино біле сухе - 200 мілілітрів
  • Зелень - - За смаком
  • Сіль, перець - - За смаком
заправний рибний суп - фото крок 1
В першу чергу, нам потрібен очищений, випатраний, звільнений від зябер судак. При бажанні, судака можна замінити іншою рибою - це не принципіально, просто у мене був саме судак.
заправний рибний суп - фото крок 2
Судака обробляв, вирізаємо філейну частину. Філе отставляем, а все інше (голову, хвіст, плавники) кладемо в каструлю, заливаємо 2.5л води і ставимо на слабкий вогонь. Доводимо до кипіння.
заправний рибний суп - фото крок 3
З закипілого бульйону знімаємо пінку. Коли пінка перестане виділятися - додаємо в каструлю цибулини, морква, лавровий лист, гвоздику, перець горошком, фенхель і кріп. Накриваємо кришкою і варимо на слабкому вогні при повільному кипінні 2 годину.
заправний рибний суп - фото крок 4
Поки вариться бульйон - зробимо заправку. У невеликій кількості масла обсмажуємо кільцями нарізану цибулю-порей.
заправний рибний суп - фото крок 5
Через пару хвилин, коли цибуля стане напівпрозорим, додаємо в сковороду дрібно нарізані помідори або томатну пасту.
заправний рибний суп - фото крок 6
Тушкуємо порей в томатах близько 4-5 хвилин, після чого додаємо вино і тушкуємо при повільному кипінні ще близько 15 хвилин.
заправний рибний суп - фото крок 7
По закінченню обумовлених 15 хвилин треба додати в сковороду філе судака, нарізане на невеликі порційні шматочки. Додаємо бажані спеції (сіль, перець, ще що-небудь за смаком), доводимо соус до кипіння і готуємо ще близько 5 хвилин.
заправний рибний суп - фото крок 8
З рибного бульйону видаляємо все, що в ньому варилося, сам бульйон проціджуємо. У проціджений бульйон перекладаємо вміст сковороди. Ставимо заправний суп на вогонь, доводимо до кипіння, додаємо свіжу зелень, виправляється на сіль-перець і знімаємо з вогню.
заправний рибний суп - фото крок 9
Даємо супу настоятися хвилин 10-15, після чого розливаємо по тарілках і подаємо. Смачного!

Схожі рецепти