Запіканка з пшона
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 10 хв.
Упевнений, що такий запіканки на вашому столі ще не було. З простого набору продуктів вийшло дуже смачна страва. Вегетаріанський рецепт, як приготувати запіканку з пшона з томатами.
Опис приготування:
До такої запіканці можна окремо приготувати соус на основі сметани і зелені. Це відмінний гарнір або самостійно блюдо. Використовуйте стиглі томати, можете додати чебрець, розмарин, базилік і будь-які сухі спеції за смаком.
- Цибуля - 1 штука
- Томати - 500 грам
- Часник - 3-4 зубчиків
- Пшоно - 0, 5 склянки
- Вода - 0, 5 склянки (може більше)
- Оливкова олія - За смаком
- Коричневий цукор - 1 Чайна ложка
- Сухий базилік - 0, 5 чайних ложки
- Чебрець свіжий - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Базилік свіжий - За смаком
1. Вимийте томати (використовуйте м'ясисті: чері або"вершки" ), потім наріжте їх кружечками, промийте пшоно.
2. Очистіть цибулю і наріжте його товстими півкільцями, обсмажте його на сковороді з додаванням 0, 5 столової ложки оливкової олії, цукру, щіпки сухого базиліка, готуйте 2-4 хвилини.
3. Змастіть форму для випічки оливковою олією, на дно покладіть обсмажену цибулю, потім покрийте його шаром томатів.
4. Подрібніть часник і посипте їм томати, а також додайте дрібку сухого базиліка, сіль.
5. Наступним шаром викладіть і розподіліть пшоно, залийте його окропом.
6. Покладіть поверх залишилися томати, часник, свіжий чебрець, посоліть і полийте декількома краплями оливкової олії.
7. Надішліть форму в розігрітий до 170 градусів духовку на 40 хвилин, через півгодини перевірте пшоно, при необхідності додайте трохи води. Перед подачею на стіл дайте настоятися запіканці 15 хвилин, а потім прикрасьте листям базиліка і подавайте до столу.