Рецепт Запіканка з пшона фото

Запіканка з пшона
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Крупи , Помідор , Часник , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю
Випічка , Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Упевнений, що такий запіканки на вашому столі ще не було. З простого набору продуктів вийшло дуже смачна страва. Вегетаріанський рецепт, як приготувати запіканку з пшона з томатами.

Опис приготування:

До такої запіканці можна окремо приготувати соус на основі сметани і зелені. Це відмінний гарнір або самостійно блюдо. Використовуйте стиглі томати, можете додати чебрець, розмарин, базилік і будь-які сухі спеції за смаком.

  • Цибуля - 1 штука
  • Томати - 500 грам
  • Часник - 3-4 зубчиків
  • Пшоно - 0, 5 склянки
  • Вода - 0, 5 склянки (може більше)
  • Оливкова олія - За смаком
  • Коричневий цукор - 1 Чайна ложка
  • Сухий базилік - 0, 5 чайних ложки
  • Чебрець свіжий - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Базилік свіжий - За смаком
запіканка з пшона - фото крок 1
1. Вимийте томати (використовуйте м'ясисті: чері або"вершки" ), потім наріжте їх кружечками, промийте пшоно.
запіканка з пшона - фото крок 2
2. Очистіть цибулю і наріжте його товстими півкільцями, обсмажте його на сковороді з додаванням 0, 5 столової ложки оливкової олії, цукру, щіпки сухого базиліка, готуйте 2-4 хвилини.
запіканка з пшона - фото крок 3
3. Змастіть форму для випічки оливковою олією, на дно покладіть обсмажену цибулю, потім покрийте його шаром томатів.
запіканка з пшона - фото крок 4
4. Подрібніть часник і посипте їм томати, а також додайте дрібку сухого базиліка, сіль.
запіканка з пшона - фото крок 5
5. Наступним шаром викладіть і розподіліть пшоно, залийте його окропом.
запіканка з пшона - фото крок 6
6. Покладіть поверх залишилися томати, часник, свіжий чебрець, посоліть і полийте декількома краплями оливкової олії.
запіканка з пшона - фото крок 7
7. Надішліть форму в розігрітий до 170 градусів духовку на 40 хвилин, через півгодини перевірте пшоно, при необхідності додайте трохи води. Перед подачею на стіл дайте настоятися запіканці 15 хвилин, а потім прикрасьте листям базиліка і подавайте до столу.

Схожі рецепти