Запіканка з потрухів
(покроковий рецепт з фото)
Нехай вас не лякає той факт, що запіканка з даного рецепта готується з потрухів! Вона виходить неймовірно смачною, ароматної і ніжною, а крім того, вона легко стане прикрасою вашого столу!
Якщо ви хочете порадувати своїх рідних смачним і ароматним м'ясним блюдом, пропоную приготувати запіканку з потрухів - ніжне м'ясне блюдо, яке стане прикрасою святкового столу. Виходить запіканка дуже ситної і ароматною завдяки великій кількості спецій, а відварені яйця в якості начинки додадуть цієї страви особливу родзинку. Приготувати таку запіканку зовсім нескладно, більш того, вона не відніме у вас багато часу.
- Свинина - 500 грам (будь-яка частина без кістки)
- Серце свиняче - 400 грам
- Печінка свиняча - 250 грам
- Вершкове масло - 20 грам
- Панірувальні сухарі - 30 грам
- Рослинна олія - 40 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яйце відварне - 3 штуки
- Яйце сире - 3 штуки
- Зелень - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Мускатний горіх - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Майоран - За смаком
1. Видаліть з печінки всі прожилки, наріжте її на невеликі шматочки, підсолити і присипте борошном. Обсмажте на сковороді протягом декількох хвилин з кожного боку.
2. Свинину пропустіть через м'ясорубку з крупними гратами. Обсмажену печінку наріжте на дрібні шматочки і додайте в свинячий фарш. Подрібніть цибулю, половину обсмажте. Додайте весь цибулю в фарш.
3. Відварене серце дрібно наріжте, подрібніть зелень, надішліть її в фарш. Додати сіль, поперчіть, додайте мускатний горіх, майоран, сирі яйця і добре перемішайте.
4. Форму добре змастіть вершковим маслом, посипте панірувальними сухарями, викладіть фарш. Посередині викладіть відварені яйця, зверху закладіть фаршем.
5. Закрийте форму, запікайте страву в розігрітій до 180 градусів духовці 1 час. Для 15 хвилин до кінця приготування доставте запіканку і змастіть її верх вершковим або оливковою олією. Смачного!