Рецепт Запіканка з картоплею і помідорами фото

Запіканка з картоплею і помідорами
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Овочі , Картопля , Помідор
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Запіканка
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 40 хв.

Запіканка з картоплею і помідорами в домашніх умовах завжди виходить дуже ситної і соковитою, незважаючи на відсутність в ній м'яса і зайвого жиру - здорова їжа буває смачною, спробуйте

Опис приготування:

Раджу влітку навчитися, як приготувати запіканку з картоплею і помідорами, - смачна страва, яке не містить в собі зайвого холестерину, і смачно однаково як в гарячому, так і в холодному вигляді. Словом, рекомендую!

1. Насамперед картопля і помідори вимиємо і очистимо від шкірки (хоча, якщо ви звикли вживати помідори разом з шкіркою - їх не чіпайте).

2. Підготуємо посуд з бортиками для запікання. Можна застелити її папером або фольгою для запікання, а можна змастити будь-яким жиром, щоб уникнути пригорання.

3. Тепер картопля нарізаємо дуже тонкими кружечками, як для чіпсів. Викладаємо на дно по колу, щоб вони щільно прилягали один до одного.

4. Збризкаємо картопля зверху 2-ма столовими ложками рослинного масла, підсолимо, накриємо фольгою і відправимо на півгодини в розпечену духовку.

5. Тим часом помідори теж тоненько нарізаємо, а базилік моєму і дрібно ріжемо. Можна використовувати також і іншу зелень на ваш смак.

6. Коли пройдуть півгодини - картопля дістаємо, викладаємо зверху шар помідорів, посипаємо базиліком, солимо, перчим, і скроплюємо зверху ще оливковою олією. Ще на 5-10 хвилин відправляємо в духовку.

Готово! Я зазвичай ще зверху додаю тертий сир або заливаю невеликою кількістю сметани - щоб вийшла гарна скоринка, але і без неї наше блюдо виглядає чудово. Тому у мене немає сумнівів, що цей святковий, і в той же час економний, рецепт приготування запіканки з картоплею і помідорами вам сподобається


  • Картопля - 4 штуки
  • Помідори - 5 штук
  • Базилік - 50 грам
  • Масло оливкове - 4 Ст. Ложки(2 ст. Ложки - для картоплі,
    2 ст. Ложки - Для помидоров.)
  • Сіль - - За смаком
  • Перець - - За смаком
Раджу влітку навчитися, як приготувати запіканку з картоплею і помідорами, - смачна страва, яке не містить в собі зайвого холестерину, і смачно однаково як в гарячому, так і в холодному вигляді. Словом, рекомендую!

1. Насамперед картопля і помідори вимиємо і очистимо від шкірки (хоча, якщо ви звикли вживати помідори разом з шкіркою - їх не чіпайте).

2. Підготуємо посуд з бортиками для запікання. Можна застелити її папером або фольгою для запікання, а можна змастити будь-яким жиром, щоб уникнути пригорання.

3. Тепер картопля нарізаємо дуже тонкими кружечками, як для чіпсів. Викладаємо на дно по колу, щоб вони щільно прилягали один до одного.

4. Збризкаємо картопля зверху 2-ма столовими ложками рослинного масла, підсолимо, накриємо фольгою і відправимо на півгодини в розпечену духовку.

5. Тим часом помідори теж тоненько нарізаємо, а базилік моєму і дрібно ріжемо. Можна використовувати також і іншу зелень на ваш смак.

6. Коли пройдуть півгодини - картопля дістаємо, викладаємо зверху шар помідорів, посипаємо базиліком, солимо, перчим, і скроплюємо зверху ще оливковою олією. Ще на 5-10 хвилин відправляємо в духовку.

Готово! Я зазвичай ще зверху додаю тертий сир або заливаю невеликою кількістю сметани - щоб вийшла гарна скоринка, але і без неї наше блюдо виглядає чудово. Тому у мене немає сумнівів, що цей святковий, і в той же час економний, рецепт приготування запіканки з картоплею і помідорами вам сподобається

Схожі рецепти