Запіканка грибна
(покроковий рецепт з фото)
Тут присутні чудові гриби - лисиці і гливи, саме вони є основою для запіканки. Пікантний елемент надають житній хліб і правильно підібрані спеції.
Представляю вам простий рецепт приготування запіканки грибний. Запіканка готується на основі грибів лисичок і глив, можна, можливо, звичайно, взяти і шампіньйони, але смак трішечки зміниться. Блюдо подається в гарячому вигляді, але і холодним їсти, теж нічого так. Вдалого приготування!
- Лісіцкі - 300 грам
- Гливи - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 150 грам
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Бульйон яловичий - 75 мілілітрів
- Крем - 100 грам
- Житній хліб - 100 грам
- Вершкове масло - 40 грам
- Сир твердий - 125 грам
- Спеції - За смаком (сіль, перець і прованські трави)
Духовку прогрейте до 220 градусів. Тим часом обсмажте на олії подрібнену цибулю, потім додайте гриби, влийте бульйон і сметану. Варіть 3-4 хвилини. Спеції за смаком.
Хліб наріжте скибочками, намажте вершковим маслом, потім поріжте кубиками. Кладемо хліб в змащену маслом форму для запікання, присипаємо прованськими травами.
На хліб викладете грибну суміш, зверху рясно натріть сир. Запікати 15-20 хвилин.
Смачного!