Рецепт Запіканка грибна фото

Запіканка грибна
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Гриби, Лісіцкі
Вагітним і годуючим
На обід, На вечерю, На полуденок
Випічка

Тут присутні чудові гриби - лисиці і гливи, саме вони є основою для запіканки. Пікантний елемент надають житній хліб і правильно підібрані спеції.

Представляю вам простий рецепт приготування запіканки грибний. Запіканка готується на основі грибів лисичок і глив, можна, можливо, звичайно, взяти і шампіньйони, але смак трішечки зміниться. Блюдо подається в гарячому вигляді, але і холодним їсти, теж нічого так. Вдалого приготування!

  • Лісіцкі - 300 грам
  • Гливи - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 150 грам
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Бульйон яловичий - 75 мілілітрів
  • Крем - 100 грам
  • Житній хліб - 100 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
  • Сир твердий - 125 грам
  • Спеції - За смаком (сіль, перець і прованські трави)
запіканка грибна - фото крок 1
Духовку прогрейте до 220 градусів. Тим часом обсмажте на олії подрібнену цибулю, потім додайте гриби, влийте бульйон і сметану. Варіть 3-4 хвилини. Спеції за смаком.
запіканка грибна - фото крок 2
Хліб наріжте скибочками, намажте вершковим маслом, потім поріжте кубиками. Кладемо хліб в змащену маслом форму для запікання, присипаємо прованськими травами.
запіканка грибна - фото крок 3
На хліб викладете грибну суміш, зверху рясно натріть сир. Запікати 15-20 хвилин.
запіканка грибна - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти