Рецепт Запечений лосось в гранатовому соусі фото

Запечений лосось в гранатовому соусі
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Лосось , Риба та морепродукти
Дієтичне харчування , Для діабетиків
На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рецепт приготування запеченого лосося в маринаді з соєвого соусу, часнику, імбиру і лимонного соку з соусом з нектару агави, часнику, імбиру, лимонної цедри і гранатового соку.

Опис приготування:

Нектар агави, який використовується в рецепті, ви можете замінити 4 чайними ложками коричневого цукру (як в маринаді, так і в соусі).

  • Соєвого соусу - 2 Ст. Ложки (маринад)
  • Нектар агави - 1 Ст. Ложка (маринад)
  • Часнику - 2 зубчики (маринад)
  • Свіжого імбиру - 2 чайних ложки (маринад)
  • Свіжого лимонного соку - 2 Ст. Ложки (маринад)
  • Оливкового масла - 1 Ст. Ложка (маринад)
  • Солі - 1/2 чайних ложки (маринад)
  • Свежемолотого білого перцю - 1/2 чайних ложки (маринад)
  • Філе лосося - 4 штуки (по 180 г)
  • Соєвого соусу - 1 Ст. Ложка (соус)
  • Нектар агави - 1 Ст. Ложка (соус)
  • Часнику - 1 зубчик (соус)
  • Свіжого імбиру - 1 Чайна ложка (соус)
  • Лимонної цедри - 1 Чайна ложка (соус)
  • Сіль - За смаком (соус)
запечений лосось в гранатовому соусі - фото крок 1
1. Щоб приготувати начинку, розчавити зубчики часнику, дрібно натерти імбир і перемішати всі інгредієнти для маринаду в великому дрібному блюді. Додати філе лосося, щоб воно було повністю завантажено в маринад. Накрити блюдо кришкою і поставити в холодильник на 1 час, перевертаючи лосося кілька разів.
запечений лосось в гранатовому соусі - фото крок 2
2. Зробити соус. Подрібнити часник, дрібно натерти імбир. У середній мисці змішати всі інгредієнти для соусу, крім гранатового соку. Вилити гранатовий сік в невелику каструлю і варити на сильному вогні, поки він не випарується до 2 столових ложок. Перемішати гранатовий сік з іншими інгредієнтами для соусу. Розігріти гриль-бройлер. Вистелити деко фольгою. Викласти філе лосося шкірою вниз на деко. Приправити сіллю і за допомогою кисті змастити половиною приготованого соусу.
запечений лосось в гранатовому соусі - фото крок 3
3. Смажити протягом приблизно 3 хвилин, доти, поки філе не почне темніти. Змастити лосося соусом і смажити протягом 3 хвилин до готовності. Відразу ж подавати з зеленою квасолею при бажанні.

Схожі рецепти