Запечені баклажани в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ідеально пропечені, з мінімальною кількістю рослинного масла і максимально корисні баклажани. Хочете і ви зробити такі? записуйте рецепт, як приготувати запечені баклажани в духовці.
Запечені баклажани - це відмінний гарнір до м'яса, рибі. Можна зробити такі на грилі, якщо ви відпочиваєте на природі. З запеченими баклажанами добре поєднуються сушені трави, часник. Подавайте баклажани вже остиглими. Можна використовувати оливкову олію, соняшникова, кунжутне або горіхове.
- Баклажани - 2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Сушений розмарин - 1 щіпка
1. Вимийте баклажани, зріжте хвостик. Розріжте кожен навпіл, потім гострим ножем зробіть надрізи у вигляді решітки, але не прорізайте шкірку. Кожну половинку посипте сіллю і залиште на півгодини, щоб прибрати гіркоту і більше відкрити простір між надрізами. Через 30 хвилин відіжміть баклажани, промокніть серветками.
2. Викладіть баклажани на деко з пергаментом, змастіть баклажани оливковою олією, переверніть зрізом вниз.
3. Запікайте овочі в розігрітій до 200 градусів духовці близько 1 годину.
4. Дістаньте баклажани з духовки і посипте розмарином, потім остудіть протягом 15-20 хвилин і подавайте до столу.