Запечена в духовці картопля
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.
Оскільки картоплю найчастіше використовують для гарніру, особливо для святкового обіду і вечері. Скористайтеся ще однією варіацією для гарніру, як приготувати запечену в духовці картоплю.
Опис приготування:
Спершу варто відварити картоплю майже до готовності, потім наріжте кружальцями і викладіть на деко, запікайте до утворення скоринки. Картопля можете подавати як гарнір до м'ясних або рибних страв, а також їжте його з майонезом або вершковим соусом. Картопля буде смачною як теплою, так і холодної.
- Картопля - 900 грам
- Оцет - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Перець мелений - За смаком
- Майонез - 1/3 склянки
- Часник - 1 зубчик
- Паприка - 1 щіпка
1. Викладіть картоплю в друшляк і гарненько промийте її, щоб не залишилося бруду.
2. Викладіть картоплю в каструлю, залийте її водою і додайте оцет, приправити сіллю. Доведіть все до кипіння і варіть близько 15 хвилин, щоб картопля була м'який, але не розвалювався.
3. Злийте воду з картоплею в друшляк. Дайте охолонути.
4. Тим часом змішайте майонез, паприка, щіпку солі, подрібнений часник, мелений перець.
5. Наріжте остиглий картопля в шкірці кружечками і викладіть на деко, полийте трохи оливковою олією і поперчіть.
6. Запікайте картоплю при 200 градусах близько 15-20 хвилин, щоб утворилася гарна скоринка.
7. Полийте готову картоплю майонезом і подавайте до столу.