Рецепт Запечена свиняча грудинка в фользі фото

Запечена свиняча грудинка в фользі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Святковий обід
Гарячі страви , Страви у фользі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 40 хв.

Дуже смачною виходить грудинка, якщо замаринувати її з часником і сушеними травами і запекти у фользі. Причому м'ясо можна відправити в духовку як цілим шматком, так і нарізати його скибочками.

Опис приготування:

Зазвичай я готую запечену свинячу грудинку в фользі в домашніх умовах, коли очікую приїзду гостей. Таке мяско виходить дуже ароматне, соковите і смачне, на мій погляд, це відмінна закуска на всі випадки життя. Я попередньо нарізаю грудинку на скибочки і запікаю вже в нарізаному вигляді, так свинина готується набагато швидше і в підсумку має дуже апетитний вигляд. Так що якщо у вас вдома є невеликий шматочок м'яса, часник і трохи спеції, пропоную вам випробувати цей простий рецепт запеченої свинячої грудинки в фользі на ділі.

  • Свиная грудинка - 450-500 грам
  • Часник - 1-2 зубчиків
  • Спеції - За смаком (перець чорний мелений, трави прованські)
  • Сіль - За смаком
запечена свиняча грудинка в фользі - фото крок 1
Для початку ми промиваємо м'ясо під проточною водою і висушуємо його за допомогою паперових серветок, потім нарізаємо свинину на скибочки. Посипаємо м'ясо спеціями і сіллю, викладаємо на нього нарізаний пластинками часник, оставляем грудинку на 30-40 хвилин маринуватися.
запечена свиняча грудинка в фользі - фото крок 2
Після того як м'ясо замаринується, викладаємо його на лист фольги і переносимо в форму для запікання.
запечена свиняча грудинка в фользі - фото крок 3
Загортаємо свинину в фольгу і ставимо форму в розігріту духовку приблизно на годину.
запечена свиняча грудинка в фользі - фото крок 4
Цього часу буде цілком достатньо, щоб м'ясо повністю приготувалося, тому через годину виймаємо форму з духовки, акуратно розгортаємо фольгу і викладаємо грудинку на блюдо. Прикрашаємо м'ясо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти