Запечена свиняча грудинка в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачною виходить грудинка, якщо замаринувати її з часником і сушеними травами і запекти у фользі. Причому м'ясо можна відправити в духовку як цілим шматком, так і нарізати його скибочками.
Зазвичай я готую запечену свинячу грудинку в фользі в домашніх умовах, коли очікую приїзду гостей. Таке мяско виходить дуже ароматне, соковите і смачне, на мій погляд, це відмінна закуска на всі випадки життя. Я попередньо нарізаю грудинку на скибочки і запікаю вже в нарізаному вигляді, так свинина готується набагато швидше і в підсумку має дуже апетитний вигляд. Так що якщо у вас вдома є невеликий шматочок м'яса, часник і трохи спеції, пропоную вам випробувати цей простий рецепт запеченої свинячої грудинки в фользі на ділі.
- Свиная грудинка - 450-500 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Спеції - За смаком (перець чорний мелений, трави прованські)
- Сіль - За смаком
Для початку ми промиваємо м'ясо під проточною водою і висушуємо його за допомогою паперових серветок, потім нарізаємо свинину на скибочки. Посипаємо м'ясо спеціями і сіллю, викладаємо на нього нарізаний пластинками часник, оставляем грудинку на 30-40 хвилин маринуватися.
Після того як м'ясо замаринується, викладаємо його на лист фольги і переносимо в форму для запікання.
Загортаємо свинину в фольгу і ставимо форму в розігріту духовку приблизно на годину.
Цього часу буде цілком достатньо, щоб м'ясо повністю приготувалося, тому через годину виймаємо форму з духовки, акуратно розгортаємо фольгу і викладаємо грудинку на блюдо. Прикрашаємо м'ясо свіжою зеленню і подаємо до столу. Смачного!