Рецепт Запечена свинина з вершково-грибним соусом фото

Запечена свинина з вершково-грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Молочні продукти , Вершки
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 12
Час приготування: 4 г. 0 хв.

Запечене м'ясо - безпрограшний варіант для смачного і ситної вечері. Якщо у вас є свинина, то пропоную простий, але смачний рецепт, як приготувати запечену свинину з вершково-грибним соусом.

Опис приготування:

Поєднання м'яса з вершково-грибним соусом - одне з найбільш традиційних. Свинина, запечена в духовці, виходить ніжною і соковитою всередині, з ароматною і рум'яною скоринкою зовні, головне не перетримати її в духовій шафі. Якщо не знаєте, що можна приготувати з шикарного шматка свинини, то рекомендую цей рецепт. Буде смачно, ситно і сподобається всім.

  • Свинина - 0, 7 кілограма
  • Плавлений сир - 100 грам
  • Твердий сир - 100 грам
  • Крем - 5 Ст. Ложок
  • Яйце - 2 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Спеції до м'яса - За смаком
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Гриби - 150 грам
  • Борошно - 4 Ст. Ложки
  • Вершки - 500 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Петрушка - За смаком
запечена свинина з вершково-грибним соусом - фото крок 1
1. М'ясо промиваю і обтираю паперовим рушником, нарізаю на великі шматки і відбиваю злегка молоточком.
запечена свинина з вершково-грибним соусом - фото крок 2
2. Для маринаду змішую яйця з 5 столовими ложками сметани, відвалів часник, солю і додаю спеції до м'яса, все ретельно перемішую, занурюю підготовлене м'ясо, залишаю на 2-3 години в холодильнику.
запечена свинина з вершково-грибним соусом - фото крок 3
3. Деко змащую олією, викладаю на нього мариновану свинину. Плавлений сир нарізаю шматочками, а твердий подрібнюю на тертці. На кожен шматочок свинини кладу шматочок плавленого сиру, посипаю твердим сиром, додаю по гілочці петрушки. Відправляю в духовку на 60 хвилин (при температурі в 200 градусів).
запечена свинина з вершково-грибним соусом - фото крок 4
4. Для соусу: чищу, мою і нарізаю гриби, відправляю їх на розпечену сковороду з вершковим маслом, обсмажую до випаровування рідини, потім всипав борошно, перемішую і вливаю вершки, солю до смаку. Готую після закипання кілька хвилин.
запечена свинина з вершково-грибним соусом - фото крок 5
5. Готове запечене м'ясо подаю на капустяному листі з вершково-грибним соусом в гарячому вигляді.

Схожі рецепти