Запечена свинина з вершково-грибним соусом
(покроковий рецепт з фото)
Запечене м'ясо - безпрограшний варіант для смачного і ситної вечері. Якщо у вас є свинина, то пропоную простий, але смачний рецепт, як приготувати запечену свинину з вершково-грибним соусом.
Поєднання м'яса з вершково-грибним соусом - одне з найбільш традиційних. Свинина, запечена в духовці, виходить ніжною і соковитою всередині, з ароматною і рум'яною скоринкою зовні, головне не перетримати її в духовій шафі. Якщо не знаєте, що можна приготувати з шикарного шматка свинини, то рекомендую цей рецепт. Буде смачно, ситно і сподобається всім.
- Свинина - 0, 7 кілограма
- Плавлений сир - 100 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Крем - 5 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Спеції до м'яса - За смаком
- Вершкове масло - 50 грам
- Гриби - 150 грам
- Борошно - 4 Ст. Ложки
- Вершки - 500 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Петрушка - За смаком
1. М'ясо промиваю і обтираю паперовим рушником, нарізаю на великі шматки і відбиваю злегка молоточком.
2. Для маринаду змішую яйця з 5 столовими ложками сметани, відвалів часник, солю і додаю спеції до м'яса, все ретельно перемішую, занурюю підготовлене м'ясо, залишаю на 2-3 години в холодильнику.
3. Деко змащую олією, викладаю на нього мариновану свинину. Плавлений сир нарізаю шматочками, а твердий подрібнюю на тертці. На кожен шматочок свинини кладу шматочок плавленого сиру, посипаю твердим сиром, додаю по гілочці петрушки. Відправляю в духовку на 60 хвилин (при температурі в 200 градусів).
4. Для соусу: чищу, мою і нарізаю гриби, відправляю їх на розпечену сковороду з вершковим маслом, обсмажую до випаровування рідини, потім всипав борошно, перемішую і вливаю вершки, солю до смаку. Готую після закипання кілька хвилин.
5. Готове запечене м'ясо подаю на капустяному листі з вершково-грибним соусом в гарячому вигляді.