Рецепт Запечена сьомга фото

Запечена сьомга
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Сьомга
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, На святковий стіл, День народження
Гарячі страви

Здавалося б, приготування запеченої риби - справа нескладна. Але тут я поділюся деякими секретами і розповім, як приготувати запечену сьомгу так, щоб вона була гідна королівського столу.

Якщо ви запеклий перфекціоніст або вчіться на повара, вам можу дати ще одну пораду: придбайте прилад, який вимірює внутрішню температуру продуктів (м'яса, риби, курки). Це корисне пристосування. Сьомгу, наприклад, можна вважати готовою, коли її внутрішня температура досягла 48-50 градусів.

  • Філе сьомги - 400 грам
  • Цедра лайма - 1 Чайна ложка
  • Майонез - 2 Ст. Ложки
  • Сік лайма - 2 чайних ложки
  • Сіль, перець чилі - За смаком
запечена сьомга - фото крок 1
Отже, якщо філе у вас незбиране, ріжемо його на порційні шматочки. Часто вони відрізняються по товщині, що заважає рибі запікатися рівномірно. Пропоную надрізати шматочки і скласти їх, як показано на фото, щоб сьомга пропеклась ідеально і мала гарний вигляд. Запікати будемо на фользі без масла.
запечена сьомга - фото крок 2
Посолити рибу. Змішайте майонез, перець чилі, сік і цедру лайма. Змастіть щедро таким соусом рибку.
запечена сьомга - фото крок 3
Духовку розігрійте до 160 градусів. Запікайте філе 18-20 хвилин. Акуратно перекладіть шматочки на тарілки, прикрасьте за смаком і подайте.

Схожі рецепти