Запечена сьомга
(покроковий рецепт з фото)
Здавалося б, приготування запеченої риби - справа нескладна. Але тут я поділюся деякими секретами і розповім, як приготувати запечену сьомгу так, щоб вона була гідна королівського столу.
Якщо ви запеклий перфекціоніст або вчіться на повара, вам можу дати ще одну пораду: придбайте прилад, який вимірює внутрішню температуру продуктів (м'яса, риби, курки). Це корисне пристосування. Сьомгу, наприклад, можна вважати готовою, коли її внутрішня температура досягла 48-50 градусів.
- Філе сьомги - 400 грам
- Цедра лайма - 1 Чайна ложка
- Майонез - 2 Ст. Ложки
- Сік лайма - 2 чайних ложки
- Сіль, перець чилі - За смаком
Отже, якщо філе у вас незбиране, ріжемо його на порційні шматочки. Часто вони відрізняються по товщині, що заважає рибі запікатися рівномірно. Пропоную надрізати шматочки і скласти їх, як показано на фото, щоб сьомга пропеклась ідеально і мала гарний вигляд. Запікати будемо на фользі без масла.
Посолити рибу. Змішайте майонез, перець чилі, сік і цедру лайма. Змастіть щедро таким соусом рибку.
Духовку розігрійте до 160 градусів. Запікайте філе 18-20 хвилин. Акуратно перекладіть шматочки на тарілки, прикрасьте за смаком і подайте.