Рецепт Запечена сьомга з зеленню і горіхами фото

Запечена сьомга з зеленню і горіхами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Зелень , Горіхи , Сьомга , Кріп
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 45 хв.

Всім любителям рибних страв рекомендую поглянути на цей класний рецепт. Ніжна сьомга під апетитною і ароматною"шубою" стане безсумнівною родзинкою вашого меню. Запам'ятайте і повторіть будинку.

Опис приготування:

Напередодні кожного свята ви ламаєте голову над тим, що ж придумати на основне? У мене є приголомшлива ідея, як приготувати запечену сьомгу з зеленню і горіхами, якої я і поспішаю поділитися. Блюдо виходить нереально красивим і справді дуже смачним.

  • Сьомга - 600 грам
  • Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
  • Лимон - 1 штука
  • Кріп - 1 пучок
  • Кедрові горішки - 50 грам
  • Сіль і перець - За смаком
  • Цибулина - 1 штука
запечена сьомга з зеленню і горіхами - фото крок 1
1. Рибку вимийте і висушіть паперовим рушником. Духовку розігрійте до 200 градусів.
запечена сьомга з зеленню і горіхами - фото крок 2
2. Деко застеліть фольгою, наливати 4 ложки олії і викладіть сьомгу. Підсолити трохи і за бажанням поперчіть.
запечена сьомга з зеленню і горіхами - фото крок 3
3. Натріть цедру лимона.
запечена сьомга з зеленню і горіхами - фото крок 4
4. Вичавіть сік, вимийте і висушіть зелень, підготуйте горішки, очистіть цибулю.
запечена сьомга з зеленню і горіхами - фото крок 5
5. Надішліть в чашу блендера сік і цедру лимона, горіхи, зелень, цибуля, додайте сіль, перець і 2 ложки олії. Подрібніть все до однорідності.
запечена сьомга з зеленню і горіхами - фото крок 6
6. Готову масу викладіть зверху риби рівним шаром, щоб вийшла ось така шубка. Надішліть деко в духовку і запікайте хвилин 25 до готовності.
запечена сьомга з зеленню і горіхами - фото крок 7
7. Ось така апетитна і ароматна запечена сьомга з зеленню і горіхами. Пригощайтеся!

Схожі рецепти