Запечена сьомга з зеленню і горіхами
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям рибних страв рекомендую поглянути на цей класний рецепт. Ніжна сьомга під апетитною і ароматною "шубою" стане безсумнівною родзинкою вашого меню. Запам'ятайте і повторіть будинку.
Напередодні кожного свята ви ламаєте голову над тим, що ж придумати на основне? У мене є приголомшлива ідея, як приготувати запечену сьомгу з зеленню і горіхами, якої я і поспішаю поділитися. Блюдо виходить нереально красивим і справді дуже смачним.
- Сьомга - 600 грам
- Оливкова олія - 6 Ст. Ложок
- Лимон - 1 штука
- Кріп - 1 пучок
- Кедрові горішки - 50 грам
- Сіль і перець - За смаком
- Цибулина - 1 штука
1. Рибку вимийте і висушіть паперовим рушником. Духовку розігрійте до 200 градусів.
2. Деко застеліть фольгою, наливати 4 ложки олії і викладіть сьомгу. Підсолити трохи і за бажанням поперчіть.
3. Натріть цедру лимона.
4. Вичавіть сік, вимийте і висушіть зелень, підготуйте горішки, очистіть цибулю.
5. Надішліть в чашу блендера сік і цедру лимона, горіхи, зелень, цибуля, додайте сіль, перець і 2 ложки олії. Подрібніть все до однорідності.
6. Готову масу викладіть зверху риби рівним шаром, щоб вийшла ось така шубка. Надішліть деко в духовку і запікайте хвилин 25 до готовності.
7. Ось така апетитна і ароматна запечена сьомга з зеленню і горіхами. Пригощайтеся!