Запечена сьомга з сиром
(покроковий рецепт з фото)
На замітку любителям рибних страв пропоную неймовірно апетитний і простий рецепт запеченої сьомги з сиром. Ніжне філе під рум'яною скоринкою - це дуже смачно.
Цей святковий рецепт приготування запеченої сьомги з сиром - відмінний варіант для основного блюда. Соковита і ніжна рибка, буквально тане в роті. А апетитна сирна скоринка перетворює блюдо в справжні ласощі для гурманів.
- Філе сьомги - 1 кілограм
- Лимон - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Майонез - За смаком
- Гірчичний - За смаком
- Часник - 1-3 зубчиків
- Сир - 200 грам
1. Великий шматочок чистого філе вимити й обсушити паперовим рушником. Деко застелити пергаментом для випічки або фольгою. Викласти сьомгу, посолити і поперчити за смаком.
2. Цибулину очистити і нарізати тонкими кільцями. В рецепт приготування запеченої сьомги з сиром можна використовувати не тільки ріпчаста цибуля, але і червоний або шалот, наприклад.
3. Очистити часник і пропустити через прес. З лимона вичавити сік. З'єднати в невеликій мисочці трохи майонезу, лимонний сік, часник і гірчицю за смаком. Все ретельно перемішати.
4. Змастити сьомгу з цибулею отриманою масою, розподіляючи її по всій поверхні.
5. Натерти сир на дрібній тертці або середньої. Можна з'єднати два види сиру - mocarellu і пармезан, наприклад. Присипати сиром зверху. Тепер запечена сьомга з сиром в домашніх умовах може відправлятися в розігріту духовку.
6. Через 15-20 хвилин можна перевірити готовність рибки. Зверху повинна утворитися рум'яна кірочка. Перед подачею зверху можна присипати свіжою зеленню. Ось такий апетитний і простий рецепт запеченої сьомги з сиром.