Сьомга, запечена в фользі з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт надзвичайно смачної риби. Можна приготувати сьомгу, запечену у фользі з сиром і для повсякденного столу, і на святковий буде поставити не соромно. Дуже рекомендую!
Таким чином можна приготувати практично будь-яку улюблену рибку. У будь-якому випадку виходить дуже смачно і подяку їдців вам буде гарантована. Подавати цю страву можна як самостійно, так і з будь-якими свіжими овочами, картоплею або рисом.
- Сьомга - 2 штуки (стейки)
- Помідор - 1 штука
- Сир - 70 грам
- Майонез - 2 чайних ложки
- Лимон - 1/3 штуки
- Кріп - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Візьміть фольгу, згорніть її навпіл і зробіть своєрідні кишеньки-човники. Я просто обертають фольгою дно невеликої каструльки, відповідної за розміром, а потім руками підвертається краю до необхідної висоти.
Стейки сьомги натріть сіллю і перцем з двох сторін, полийте соком лимона і викладіть в фольгу. По одному на кожну порцію відповідно.
Зверху посипте стейки свіжим кропом.
Покладіть наверх нарізані часточками помідори.
Змастіть помідори майонезом і посипте все тертим сиром. Запікайте при 180 градусах близько 30 хвилин. Загортати фольгу не обов'язково, сир в процесі утворює апетитну рум'яну сирну корочку, завдяки якій всі соки і аромати запечатуються всередині.
Сьомга, запечена в фользі з сиром готова. Блюдо дуже ніжне, соковите і неймовірно смачне! Смачного!