Запечена качка з вишневим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Цінителі вишуканих страв з птицею і м'ясом знають, що вони добре поєднуються з кисло-солодким смаком. Тому часто для них підбирають ягоди і фрукти в якості доповнення. Раджу дізнатися рецепт!
Я описала, як приготувати запечену качку з вишневим соусом. Ідеальне гаряче блюдо для багатьох свят, наприклад, Нового року та Різдва. Незважаючи на свій незвичайний склад, рецепт простий. На гарнір підійде картопляне пюре або окремо подайте салат з сирих овочів. Неймовірно смачно!
- Качина грудка - 1 штука
- Вишня - 400 грам
- Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Грудку промийте, обсушити і змастіть сіллю і перцем. Форму для випічки змастіть маслом. Запікайте в ній качку протягом 35 хвилин при 180 градусах.
У цей час зробіть соус. Викладіть вишню на розігріту сковороду, видаливши кісточки. Всипте цукор. Залиште невеликий вогонь, поки не виділиться сік.
Потім влийте вино. Випаруйте алкоголь.
Далі всипте крохмаль. Перемішайте. Гасіть соус до загусання, а потім пробийте його блендером.
Запечену качку наріжте на шматочки і полийте соусом. Смачного!