Рецепт Запечена качка з вишневим соусом фото

Запечена качка з вишневим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Ягоди , Птах , Качка , Вишня , Качина грудка
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Пісні страви
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви , Соуси , Для птахів
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 40 хв.

Цінителі вишуканих страв з птицею і м'ясом знають, що вони добре поєднуються з кисло-солодким смаком. Тому часто для них підбирають ягоди і фрукти в якості доповнення. Раджу дізнатися рецепт!

Опис приготування:

Я описала, як приготувати запечену качку з вишневим соусом. Ідеальне гаряче блюдо для багатьох свят, наприклад, Нового року та Різдва. Незважаючи на свій незвичайний склад, рецепт простий. На гарнір підійде картопляне пюре або окремо подайте салат з сирих овочів. Неймовірно смачно!

  • Качина грудка - 1 штука
  • Вишня - 400 грам
  • Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
запечена качка з вишневим соусом - фото крок 1
Грудку промийте, обсушити і змастіть сіллю і перцем. Форму для випічки змастіть маслом. Запікайте в ній качку протягом 35 хвилин при 180 градусах.
запечена качка з вишневим соусом - фото крок 2
У цей час зробіть соус. Викладіть вишню на розігріту сковороду, видаливши кісточки. Всипте цукор. Залиште невеликий вогонь, поки не виділиться сік.
запечена качка з вишневим соусом - фото крок 3
Потім влийте вино. Випаруйте алкоголь.
запечена качка з вишневим соусом - фото крок 4
Далі всипте крохмаль. Перемішайте. Гасіть соус до загусання, а потім пробийте його блендером.
запечена качка з вишневим соусом - фото крок 5
Запечену качку наріжте на шматочки і полийте соусом. Смачного!

Схожі рецепти