Куряча грудка з вишневим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне м'ясо курячої грудки подається з кисло-солодким вишневим соусом, це дуже смачне поєднання. Куряче м'ясо за цим рецептом виходить соковитим, тонко нарізають, не розпадається на волокна.
Пропоную вам рецепт, як приготувати курячу грудку з вишневим соусом. Пікантний кисло-солодкий ягідний соус відмінно доповнює ніжне куряче м'ясо. Куряча грудка, приготована таким способом, відмінно підійде також для салатів та інших закусок. Приємних вам клопоту на кухні!
- Куряча грудка - 500 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Лист лавровий - 4 штуки
- Перець запашний горошком - 4-5 штук
- Вода - 1 Склянка
- Вишня - 1 Склянка
- Вино червоне п / солодке - 1/2 склянки (або вишневий сік)
- Сіль, цукор - За смаком
- Koriandr - 1/3 чайних ложки
- Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
- Часник сушений - 1/2 чайних ложки
- Розмарин - 1 штука (гілочка)
Підготуйте куряче м'ясо для маринування. Вимийте, просушіть, натріть сумішшю солі, чорного перцю і 1 ст. L. Соєвого соусу. Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник маринуватися мінімум на 2 годину, можна залишити і на ніч.
На холодну сковороду налийте олію, викладіть мариноване м'ясо, лавровий лист, запашний перець, посипте зверху 1/2 немає. L. Цукру. Сковороду прикрийте нещільно кришкою, обсмажте м'ясо на сильному вогні з двох сторін до легкого рум'янцю по 3-4 хвилини.
Додайте склянку води, зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте 20 хвилин, кришку залиште прочиненими. М'ясо періодично перевертайте на інший бік.
Зніміть м'ясо зі сковороди, залийте утворився бульйоном, поставте в холодильник, поки готується вишневий соус.
Для соусу свіжу вишню помийте, видаліть кісточки.
У сковороду до залишився бульйону додайте соєвий соус, вино, koriandr, сушений часник, гілочку розмарину, доведіть до кипіння. Додайте вишню і тушкуйте протягом 5-7 хвилин.
Примніть вишню Картоплем'ялки, і прогрійте соус до загусання, зніміть з вогню і остудіть.
Тонко наріжте м'ясо і подавайте з вишневим соусом. Смачного!