Рецепт Куряча грудка з вишневим соусом фото

Куряча грудка з вишневим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Птах, Курка, Вишня, Куряча грудка
Роздільне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Літні, День народження
Гарячі страви

Ніжне м'ясо курячої грудки подається з кисло-солодким вишневим соусом, це дуже смачне поєднання. Куряче м'ясо за цим рецептом виходить соковитим, тонко нарізають, не розпадається на волокна.

Пропоную вам рецепт, як приготувати курячу грудку з вишневим соусом. Пікантний кисло-солодкий ягідний соус відмінно доповнює ніжне куряче м'ясо. Куряча грудка, приготована таким способом, відмінно підійде також для салатів та інших закусок. Приємних вам клопоту на кухні!

  • Куряча грудка - 500 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Цукор - 1/2 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
  • Лист лавровий - 4 штуки
  • Перець запашний горошком - 4-5 штук
  • Вода - 1 Склянка
  • Вишня - 1 Склянка
  • Вино червоне п / солодке - 1/2 склянки (або вишневий сік)
  • Сіль, цукор - За смаком
  • Koriandr - 1/3 чайних ложки
  • Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
  • Часник сушений - 1/2 чайних ложки
  • Розмарин - 1 штука (гілочка)
куряча грудка з вишневим соусом - фото крок 1
Підготуйте куряче м'ясо для маринування. Вимийте, просушіть, натріть сумішшю солі, чорного перцю і 1 ст. L. Соєвого соусу. Накрийте харчової плівкою і поставте в холодильник маринуватися мінімум на 2 годину, можна залишити і на ніч.
куряча грудка з вишневим соусом - фото крок 2
На холодну сковороду налийте олію, викладіть мариноване м'ясо, лавровий лист, запашний перець, посипте зверху 1/2 немає. L. Цукру. Сковороду прикрийте нещільно кришкою, обсмажте м'ясо на сильному вогні з двох сторін до легкого рум'янцю по 3-4 хвилини.
куряча грудка з вишневим соусом - фото крок 3
Додайте склянку води, зменшіть вогонь до середнього і тушкуйте 20 хвилин, кришку залиште прочиненими. М'ясо періодично перевертайте на інший бік.
куряча грудка з вишневим соусом - фото крок 4
Зніміть м'ясо зі сковороди, залийте утворився бульйоном, поставте в холодильник, поки готується вишневий соус.
куряча грудка з вишневим соусом - фото крок 5
Для соусу свіжу вишню помийте, видаліть кісточки.
куряча грудка з вишневим соусом - фото крок 6
У сковороду до залишився бульйону додайте соєвий соус, вино, koriandr, сушений часник, гілочку розмарину, доведіть до кипіння. Додайте вишню і тушкуйте протягом 5-7 хвилин.
куряча грудка з вишневим соусом - фото крок 7
Примніть вишню Картоплем'ялки, і прогрійте соус до загусання, зніміть з вогню і остудіть.
куряча грудка з вишневим соусом - фото крок 8
Тонко наріжте м'ясо і подавайте з вишневим соусом. Смачного!

Схожі рецепти