Філе індички під вишневим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Ніжне м'ясо індички під легким кисло-солодким вишневим соусом підкорить будь-якого любителя смачно поїсти! А я поділюся з вами моїм улюбленим рецептом, дивіться, я розповім все детально.
Для вишневого соусу можна використовувати не тільки мускатний горіх, а й гвоздику, коріандр мелений, якщо любите ці спеції. Я часто додаю ще дрібку меленого імбиру, мені дуже подобається його тонкий аромат. Пробуйте мій варіант, читайте, як приготувати філе індички під вишневим соусом!
- Філе індички - 250 грам
- Вишня - 1 Склянка
- Цибуля - 1 штука
- Вино біле - 50 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Мускатний горіх - 1-2 Щепоток
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Вершкове масло - 20 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте продукти. Вимийте під проточною водою вишні, м'ясо.
Я буду готувати паралельно філе і соус на двох різних сковорідках. Отже, філе індички поріжте шматочками поперек волокон, товщина приблизно 1, 5 см. Додати сіль, поперчіть. Розігрійте оливкову олію і обсмажте філе з двох боків до золотистої скоринки. Вогонь повинен бути середній, щоб філе НЕ сохло, а швидко обсмажити зовні і залишилося соковитим всередині.
На іншій сковороді обсмажте порізаний півкільцями цибулю на суміші вершкового і рослинного масла. Цибуля не повинен бути пересмажиться, стежте.
У вишень обірвемо хвостики, видаліть кісточки. Самі ж вишні поріжте на чотири частини або пропустіть через м'ясорубку або блендером. Додайте вишні до смаженого цибулі, злиття вино, додайте цукор, щіпку солі і перцю, мускатного горіха.
Гасіть соус до загустіння, це може зайняти приблизно 10 хвилин.
Філе індички теж готове!
На тарілочку покладіть шматочки смаженого філе, щедро полийте соусом. Смачного!