Млинці з вишневим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Млинці самі по собі - це вже добре, а млинці з вишневим соусом - це просто казково смачно. Спробуйте!
Млинці з вишневим соусом - однозначно, улюблене блюдо моїх дітей. Самі по собі млинці, погодьтеся, це вже дуже смачно, але коли їх подають з приготованим за цим рецептом вишневим соусом… Якщо пригощаю цими млинцями гостей - без рецепта соусу додому йти відмовляються. Що ж, радий розповісти рецепт млинців з вишневим соусом всім вам
- Вишня без кісточок - 300 грам
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Крохмаль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 250 грам
- Яйця - 4 штуки
- Молоко - 600 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 50 грам
Почнемо з приготування вишневого соусу. Кладемо вишню в каструлю, додаємо цукор і півсклянки води. Доводимо до кипіння, потім зменшуємо вогонь і варимо ще 2-3 хвилини.
Додаємо в вишневий соус розведений у невеликій кількості (півсклянки) води крохмаль, розмішуємо і варимо ще 2-3 хвилини. Соус трохи загусне, і нам залишиться тільки подрібнити його за допомогою блендера до однорідності.
Вишневий соус готовий - переливаємо його в яку-небудь ємність і на 10 хвилин ставимо в холодильник, нехай трохи охолоне.
Звичайним способом готуємо млинці. Збиваємо віночком борошно, яйця, молоко, трохи вершкового масла. За смаком - сіль і цукор.
На змащену вершковим маслом сковороді смажимо млинці. Чим тонше будуть млинці - тим краще, тому на сковороду наливайте трохи тесту, буквально 2 столових ложки.
Коли все млинці спечуть, відразу ж подаємо їх з трохи охолодженим вишневим соусом. Мммм, смакота Прикрасити можна мигдальною стружкою або цукровою пудрою.