Фрикадельки з вишневим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Французи - справжні майстри комбінувати, на перший погляд, несумісні продукти і творити з них вишукані страви. З Франції і прийшов до нас рецепт, як приготувати фрикадельки з вишневим соусом.
Останнім часом не тільки у Франції, але і в нашій країні все більш популярним стає подавати м'ясні страви під солодкими фруктовими або ягідними соусами і навіть з варенням! Виходить дуже незвично, оригінально і, що найголовніше, смачно! Оригінальний кисло-солодкий вишневий соус - це спосіб урізноманітнити звичне і повсякденне блюдо - фрикадельки. Але я запропоную вам приготувати не прості фрикадельки, а запечені в духовці, так корисніше, та й простіше, не треба стояти біля плити.
- Фарш - 500 грам
- Панірувальні сухарі - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 1 штука
- Вершки 20% - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1-2 штук
- Сіль, перець - За смаком
- Вишня свіжа - 300 грам
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я використовую вже готовий фарш, але можна приготувати його і самостійно. Використовувати можна абсолютно будь-який фарш: яловичий, свинячо-яловичий, курячий.
Фарш змішайте з панірувальними сухарями, подрібненою цибулею, вершками, яйцем, сіллю і перцем за смаком.
Гарненько все перемішайте рукою, щоб маса стала повністю однорідної. Якщо готовий фарш вийшов занадто рідким, то додайте ще панірувальних сухарів.
Сформуйте невеликі кульки (3-3, 5 см в діаметрі) і викладіть на деко з пергаментом або фольгою. Надішліть фрикадельки в духовку на 40 хвилин (температура - 170 градусів). Зверніть увагу, часу може знадобитися більше або менше, все залежить від духовки. Головне - фрикадельки повинні добре пропектися, в середині фарш повинен бути сірим, а не червоним. Але також стежте, щоб не пересушити фрикадельки.
Поки фрикадельки печуться, приготуйте соус. Вишню гарненько промийте, кісточки видаліть. Викладіть вишню в сковороду і прогрівайте на повільному вогні, поки вона не пустить сік. За бажанням можна додати трохи цукру, але у мене вишня і так досить солодка.
Коли вишня пустить досить соку, перекладіть її в подрібнювач і пюріруйте до однорідного стану.
Поверніть вишневий соус в сковороду, викладіть в нього фрикадельки, перемішайте, щоб все фрикадельки були покриті соусом, і тушкуйте на повільному вогні 10-12 хвилин.
Фрикадельки під вишневим соусом готові. Подавайте гарячими з будь-яким гарніром. Смачного!