Рецепт Фрикадельки з вишневим соусом фото

Фрикадельки з вишневим соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Ягоди , Молочні продукти , Вершки , Фарш , Вишня
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Фрикадельки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Французи - справжні майстри комбінувати, на перший погляд, несумісні продукти і творити з них вишукані страви. З Франції і прийшов до нас рецепт, як приготувати фрикадельки з вишневим соусом.

Опис приготування:

Останнім часом не тільки у Франції, але і в нашій країні все більш популярним стає подавати м'ясні страви під солодкими фруктовими або ягідними соусами і навіть з варенням! Виходить дуже незвично, оригінально і, що найголовніше, смачно! Оригінальний кисло-солодкий вишневий соус - це спосіб урізноманітнити звичне і повсякденне блюдо - фрикадельки. Але я запропоную вам приготувати не прості фрикадельки, а запечені в духовці, так корисніше, та й простіше, не треба стояти біля плити.

  • Фарш - 500 грам
  • Панірувальні сухарі - 2-3 Ст. Ложок
  • Яйце - 1 штука
  • Вершки 20% - 1 Ст. Ложка
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Сіль, перець - За смаком
  • Вишня свіжа - 300 грам
фрикадельки з вишневим соусом - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Я використовую вже готовий фарш, але можна приготувати його і самостійно. Використовувати можна абсолютно будь-який фарш: яловичий, свинячо-яловичий, курячий.
фрикадельки з вишневим соусом - фото крок 2
Фарш змішайте з панірувальними сухарями, подрібненою цибулею, вершками, яйцем, сіллю і перцем за смаком.
фрикадельки з вишневим соусом - фото крок 3
Гарненько все перемішайте рукою, щоб маса стала повністю однорідної. Якщо готовий фарш вийшов занадто рідким, то додайте ще панірувальних сухарів.
фрикадельки з вишневим соусом - фото крок 4
Сформуйте невеликі кульки (3-3, 5 см в діаметрі) і викладіть на деко з пергаментом або фольгою. Надішліть фрикадельки в духовку на 40 хвилин (температура - 170 градусів). Зверніть увагу, часу може знадобитися більше або менше, все залежить від духовки. Головне - фрикадельки повинні добре пропектися, в середині фарш повинен бути сірим, а не червоним. Але також стежте, щоб не пересушити фрикадельки.
фрикадельки з вишневим соусом - фото крок 5
Поки фрикадельки печуться, приготуйте соус. Вишню гарненько промийте, кісточки видаліть. Викладіть вишню в сковороду і прогрівайте на повільному вогні, поки вона не пустить сік. За бажанням можна додати трохи цукру, але у мене вишня і так досить солодка.
фрикадельки з вишневим соусом - фото крок 6
Коли вишня пустить досить соку, перекладіть її в подрібнювач і пюріруйте до однорідного стану.
фрикадельки з вишневим соусом - фото крок 7
Поверніть вишневий соус в сковороду, викладіть в нього фрикадельки, перемішайте, щоб все фрикадельки були покриті соусом, і тушкуйте на повільному вогні 10-12 хвилин.
фрикадельки з вишневим соусом - фото крок 8
Фрикадельки під вишневим соусом готові. Подавайте гарячими з будь-яким гарніром. Смачного!

Схожі рецепти