Рецепт Запечена форель шматочками фото

Запечена форель шматочками
(покроковий рецепт з фото)

Англійська кухня
Риба та морепродукти, Форель, Імбир
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Ідеальне блюдо для званої вечері - ніжна, просто тане в роті форель! Всім господарочкам на замітку цей рецепт запеченої форелі шматочками.

Для приготування форелі запеченої шматочками нам знадобиться в першу чергу свіжа риба. Якщо тушка велика, її можна порізати на 4 порційних шматочка. Вино бажано брати шардоне, але можна і звичайне біле. Ще нам знадобиться лайм (або лимон) тонко порізаний для запікання, а також сік одного лимона. Основою для соусу, крім вина, послужить ще і мирин - солодкий рисовий соус.

  • Форель - 1 штука
  • Вино - 0, 5 склянки
  • Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
  • Мірі - 1 Ст. Ложка
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
  • Шаллот - 0, 5 штуки
  • Кріп - 50-70 грам
  • Часник - 5-6 зубчиків
  • Імбир - 80 грам
  • Петрушка, цибуля зелена - - За смаком
  • Вапно або лимонний - 1 штука
  • Сік лимона - 1 штука
запечена форель шматочками - фото крок 1
Рибу миємо, чистим, прибираємо всі кістки.
запечена форель шматочками - фото крок 2
Ріжемо на порційні шматочки в залежності від розміру риби: три або чотири.
запечена форель шматочками - фото крок 3
Рибку можете посолити, поперчити і відставити поки в сторону. Займемося соусом. Підготуйте інгредієнти.
запечена форель шматочками - фото крок 4
Змішайте рідкі інгредієнти.
запечена форель шматочками - фото крок 5
Поріжте зелень, вапно, цибуля, імбир, часник подрібніть.
запечена форель шматочками - фото крок 6
Беремо пергамент, вирізаємо в формі серця. В середину викладаємо шматочок форелі.
запечена форель шматочками - фото крок 7
Додаємо зелень і овочі.
запечена форель шматочками - фото крок 8
Одну або дві столові ложки соусу.
запечена форель шматочками - фото крок 9
Закриваємо щільно пергамент по краях.
Викладаємо на деко форель в пергаменті.
запечена форель шматочками - фото крок 10
Відправляємо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 20.
Подавати готову форель, запечену шматочками, можна з соусом сальса або просто зі свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти