Запечена форель шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальне блюдо для званої вечері - ніжна, просто тане в роті форель! Всім господарочкам на замітку цей рецепт запеченої форелі шматочками.
Для приготування форелі запеченої шматочками нам знадобиться в першу чергу свіжа риба. Якщо тушка велика, її можна порізати на 4 порційних шматочка. Вино бажано брати шардоне, але можна і звичайне біле. Ще нам знадобиться лайм (або лимон) тонко порізаний для запікання, а також сік одного лимона. Основою для соусу, крім вина, послужить ще і мирин - солодкий рисовий соус.
- Форель - 1 штука
- Вино - 0, 5 склянки
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Мірі - 1 Ст. Ложка
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Шаллот - 0, 5 штуки
- Кріп - 50-70 грам
- Часник - 5-6 зубчиків
- Імбир - 80 грам
- Петрушка, цибуля зелена - - За смаком
- Вапно або лимонний - 1 штука
- Сік лимона - 1 штука
Рибу миємо, чистим, прибираємо всі кістки.
Ріжемо на порційні шматочки в залежності від розміру риби: три або чотири.
Рибку можете посолити, поперчити і відставити поки в сторону. Займемося соусом. Підготуйте інгредієнти.
Змішайте рідкі інгредієнти.
Поріжте зелень, вапно, цибуля, імбир, часник подрібніть.
Беремо пергамент, вирізаємо в формі серця. В середину викладаємо шматочок форелі.
Додаємо зелень і овочі.
Одну або дві столові ложки соусу.
Закриваємо щільно пергамент по краях.
Викладаємо на деко форель в пергаменті.
Викладаємо на деко форель в пергаменті.
Відправляємо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку хвилин на 20.
Подавати готову форель, запечену шматочками, можна з соусом сальса або просто зі свіжими овочами. Смачного!
Подавати готову форель, запечену шматочками, можна з соусом сальса або просто зі свіжими овочами. Смачного!