Рецепт Запечена цибулю фото

Запечена цибулю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Цибуля , Ріпчаста цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Запечена цибулю - до неподобства проста закуска або гарнір, яка запікається в духовці. Щоб приготувати це диво нам знадобиться всього лише 4 інгредієнта - цибуля, сіль, оливкова олія і цукор.

Опис приготування:

Не можу забути, як одного разу на це блюдо відреагував мій старий приятель: "Як же я сам не додумався таке приготувати" . Ось ось! Блюдо дуже просте, надзвичайно просте, зате смачне до неподобства. Запечена цибулю підійде і для тих, хто тримає піст, і для тих, бажає якось урізноманітнити свій овочевий раціон. Подавати запечений цибулю можна і як гарнір, і як закуску. Ділюся рецептом.

  • Цибуля - 4-5 штук
  • Сіль - - За смаком
  • Оливкова олія - - За смаком
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
запечена цибулю - фото крок 1
Лук в шкірці ріжемо на 4 частини і кладемо в миску. Солимо, поливаємо оливковою олією і додаємо ложку цукру. Все добре перемішуємо.
запечена цибулю - фото крок 2
Лук викладаємо на деко шкіркою вгору.
запечена цибулю - фото крок 3
Лук щільно накриваємо фольгою і відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 50-60 хвилин (залежить від розміру лука).
запечена цибулю - фото крок 4
Дістаємо з духовки, знімаємо фольгу і очищаємо цибулю від шкірки.
запечена цибулю - фото крок 5
І подаємо до столу. Дивовижна закуска. Я думаю Вам обов'язково сподобається. Смачного!

Схожі рецепти