Запечена цибулю
(покроковий рецепт з фото)
Запечена цибулю - до неподобства проста закуска або гарнір, яка запікається в духовці. Щоб приготувати це диво нам знадобиться всього лише 4 інгредієнта - цибуля, сіль, оливкова олія і цукор.
Не можу забути, як одного разу на це блюдо відреагував мій старий приятель: "як же я сам не додумався таке приготувати" . Ось ось! Блюдо дуже просте, надзвичайно просте, зате смачне до неподобства. Запечена цибулю підійде і для тих, хто тримає піст, і для тих, бажає якось урізноманітнити свій овочевий раціон. Подавати запечений цибулю можна і як гарнір, і як закуску. Ділюся рецептом.
- Цибуля - 4-5 штук
- Сіль - - За смаком
- Оливкова олія - - За смаком
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Лук в шкірці ріжемо на 4 частини і кладемо в миску. Солимо, поливаємо оливковою олією і додаємо ложку цукру. Все добре перемішуємо.
Лук викладаємо на деко шкіркою вгору.
Лук щільно накриваємо фольгою і відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 50-60 хвилин (залежить від розміру лука).
Дістаємо з духовки, знімаємо фольгу і очищаємо цибулю від шкірки.
І подаємо до столу. Дивовижна закуска. Я думаю Вам обов'язково сподобається. Смачного!