Заморожені кабачки смажені з часниковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Коли за вікном зима, а так хочеться шматочок літа, раджу приготувати цю страву. Кабачки можна придбати в супермаркеті, а краще, якщо ви заморозили їх самі. Соус готується на основі майонезу.
Швидка закуска з часниковим соусом порадує кожного, хто її спробує. Готувати страву можна зі свіжих або заморожених кабачків. Безумовно, зі свіжих кабачків блюдо виходить смачніше, але і для різноманітності, наприклад, взимку можна приготувати і з заморожених овочів. Соус готується на основі майонезу і часнику. За смаком можна додавати спеції або дрібно подрібнений кріп. Я віддаю перевагу класичний варіант майонезно-часникового соусу.
- Кабачок - 1 штук
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
- Борошно - 3 Ст. Ложок
- Сіль і спеції - За смаком
- Часник - За смаком
1. Добре, коли взимку можна дістати з морозильної камери будь-які овочі і приготувати з них смачна страва. Я завжди заморожую на зиму овочі. Безумовно, вони трохи відрізняються від свіжих овочів і в готовому вигляді трохи м'якше і водяниста, але це краще, ніж нічого. Отже, даємо кабачки трохи розморозитися. У мене він вже нарізаний, тому я чекаю хвилин 20, поки він розлучиться.
2. Муки нам знадобиться зовсім небагато. Обвалюють кожен кружечок кабачка в борошні, а тим часом наливаємо на сковороду олію і відправляємо кабачок.
3. Смажимо з обох боків до рум'яної скоринки.
4. Обов'язково надсилайте смажитися кабачок на розпечене масло, щоб вони не прилипли і добре переверталися
5. Тепер беремо майонез будь-якої жирності на ваш смак. На його основі буде робити простий, але дуже смачний соус.
6. Подрібнюємо дрібно часник і відправляємо до майонезу. Перемішуємо соус і даємо постояти, поки смажаться кабачки.
7. Змащуємо кабачки готовим соусом і подаємо до столу.