Заморожені фаршировані перці
(покроковий рецепт з фото)
Щоб мінімізувати приготування складного блюда, заздалегідь підготуйте фаршировані перці і заморозьте їх у морозильній камері, наприклад, в пакетах. За потреби - витягніть і тушкуйте.
Гасити таку заготовку найкраще в томатно-сметанному заливанні, куди необхідно додати дрібно нарізаний очищений ріпчасту цибулю для аромату. Блюдо вийде соковитим, апетитним і дуже смачним при мінімумі витраченого часу!
- Мал - 100 грам
- Фарш м'ясний - 200 грам
- Перець болгарський - 5-6 штук
- Морква - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
М'ясний фарш викладіть в глибоку ємність. Найкраще використовувати змішаний свинячо-яловичий фарш або фарш з баранини. Промийте рис будь-якого сорту, додайте його в ту ж ємність. Очистіть моркву від шкірки, натріть на тертці з дрібними отворами і додайте до решти інгредієнтів.
Посоліть і поперчіть весь вміст, ретельно перемішайте. Лук при заморожуванні не додають, інакше він придбає гіркий присмак і зіпсує свого смаку все блюдо.
Промийте перці в воді, очистіть їх від насіння, ще раз промийте.
Начините перці приготованим фаршем, залишаючи зверху трохи місця для "пробки" - картопляних скибочок, які будуть закривати отвір в овочах, щоб начинка не випала при варінні.
Заготовки викладіть в пакет або контейнер з кришкою, помістіть в морозильну камеру мінімум на 3 годину, максимум, на півроку.
Заморожені фаршировані перці годі й розморожувати перед приготуванням. Головне - не забудьте запечатати вихід фаршу картопляним скибочкою.