Зальцбурзький нокерльн
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування австрійського страви «Зальцбурзький нокерльн». Дуже оригінальний і смачний австрійський десерт.
Цей десерт готується з збитих яєць, запікаючи в духовці до отримання апетитною скоринки. Подається такий десерт з ванільним соусом.
- Яйця - 6 штук
- Цукор - 140 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Ванільного цукру, пакетик - 1 штука
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Вершкового масла для форми - 1 За смаком
1. Шматочок вершкового масла кладемо в форму (в залежності від розміру форми, масло має розтопитися і закрити всі дно форми). Форму поставимо в духовку, і включаємо в режимі «Верх-низ», температура 175 градусів. Відокремлюємо жовтки від білків. Збиваємо білки з цукром, додамо щепоточку солі, збиваємо так, щоб стояла ложка. Збиваємо жовтки з ванільним цукром, до повного розчинення цукру.
2. У збиті білки вливаємо жовтки, через сито акуратно зверху жовтків всипаємо борошно, розподіляючи рівномірно по поверхні жовтків. Ложкою акуратно перемішати (ні в якому разі не міксером! ).
3. Готову масу викладаємо в формочки у вигляді гірок (можна приготувати все в одній формі, як Вам буде зручніше). Форми швидко ставимо в розігріту духовку і приблизно хвилин дванадцять - п'ятнадцять запікаємо.
4. Коли все підрум'яниться, дістаємо з духовки і посипаємо цукровою пудрою (намагаємося робити все швидко).
5. Подаємо відразу ж, так як швидко опадає, а в холодному вигляді робиться гуязикам. Подавати можна з рідким варенням, зі збитими вершками або ванільним соусом.