Закваска для вина
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 3 дн. 23 г. 0 хв.
Хочу розповісти, як приготувати закваску для домашнього вина. Я готую її з родзинок: це робить вино більш м'яким на смак, але все ж п'янким і ароматним. Спробуйте, вино виходить дуже цікавим!
Опис приготування:
Ця закваска для вина в домашніх умовах - відмінна заготовка! З її допомогою можна зробити вино буквально з чого захочете! Мені подобається робити настоянки, лікери та вино на настоянці з родзинок: спиртне тоді набуває тонкий смак східних прянощів і"підкручує" ваш напій, роблячи його легким, але алкогольним. Дуже цікавий ефект, спробуйте!
- Ізюм - 180 грам
- Вода чиста - 350 мілілітрів
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
1. Ізюм складаємо в чисту ємність, потім додаємо цукор і заливаємо його водою. Попередньо промивати не треба: на поверхні родзинок є дріжджові бактерії, які нам і потрібні.
2. Вода повинна бути кімнатної температури. Наливаємо її, і накриваємо ємність шаром марлі, щоб закваска"дихала" . Через 4 діб зберігання в теплому темному місці закваска буде готова.
3. На основі цих дріжджів протягом 10 доби можна приготувати смачне вино з фруктів або ягід. Вам сподобається!