Рецепт Закваска для вина фото

Закваска для вина
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Ізюм
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Напої, Домашнє вино

Хочу розповісти, як приготувати закваску для домашнього вина. Я готую її з родзинок: це робить вино більш м'яким на смак, але все ж п'янким і ароматним. Спробуйте, вино виходить дуже цікавим!

Ця закваска для вина в домашніх умовах - відмінна заготовка! З її допомогою можна зробити вино буквально з чого захочете! Мені подобається робити настоянки, лікери та вино на настоянці з родзинок: спиртне тоді набуває тонкий смак східних прянощів і "підкручує" ваш напій, роблячи його легким, але алкогольним. Дуже цікавий ефект, спробуйте!

  • Ізюм - 180 грам
  • Вода чиста - 350 мілілітрів
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
закваска для вина - фото крок 1
1. Ізюм складаємо в чисту ємність, потім додаємо цукор і заливаємо його водою. Попередньо промивати не треба: на поверхні родзинок є дріжджові бактерії, які нам і потрібні.
закваска для вина - фото крок 2
2. Вода повинна бути кімнатної температури. Наливаємо її, і накриваємо ємність шаром марлі, щоб закваска "дихала" . Через 4 діб зберігання в теплому темному місці закваска буде готова.
закваска для вина - фото крок 3
3. На основі цих дріжджів протягом 10 доби можна приготувати смачне вино з фруктів або ягід. Вам сподобається!

Схожі рецепти