Закуска з тілапії
(покроковий рецепт з фото)
Тілапія в вершковому соусі "на скандинавський манер" готується дуже швидко, при цьому не залишить нікого байдужим, тому що виходить дуже ніжна і смачна.
Вся приготування цієї закуски зводиться до легкого запіканню риби і приготування соусу. Готується дуже швидко, набір гарніру і овочів може бути абсолютно різним, але соус повинен бути саме таким.
- Тілапія - 300 грам
- Біле сухе вино - 100 мілілітрів
- Вершки 20% - 100 мілілітрів
- Цибуля - 1 штука
- Масло рослинне - 70 грам
- Гірчиця в Діжоні - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 2 грами
- Свіжий кріп - 10 грам
- Відварений рис - 200 грам
- Свіжі овочі в будь-якому наборі - 100 грам
- Лимон - 2 часточки
Підготуйте продукти відповідно до рецепту.
Тилапию помийте і просушіть паперовим рушником.
Змастіть рибу олією з обох сторін, посоліть і поперчіть на свій смак.
Покладіть рибу на лист для випічки, розігрійте духовку до 190 градусів і запікайте хвилин 8-10.
Поки риба запікається, поріжте дрібними кубиками цибулю.
Покладіть цибулю на сковороду з рослинним маслом.
Обсмажте цибулю до легкого золотистого кольору.
Після того, як обжарится цибулю, влийте 100 мілілітрів білого сухого вина, продовжуйте обсмажування до випарювання спиртів, на це піде 3-4 хвилини.
Додайте сіль, чорний мелений перець, лавровий лист, одну чайну ложку гірчиці по-Дижонская.
Влийте 100 мілілітрів вершків.
Готуйте соус до легкого загустіння.
Готовий соус процідіть в соусник.
Тепер залишилося сервірувати тилапию, покладіть її на тарілку.
До рибної сервіровці відмінно підходить відварний рис.
Полийте тилапию вершковим соусом, посипте дрібно порізаним кропом і доповніть свіжими овочами, прикрасьте часточкою лимона.