Закуска з крекерів з квасоляним паштетом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас свято випало на час посту, ви легко і швидко зможете приготувати на святковий стіл чудову пісну закуску. Ароматний, ніжний і корисний квасолевий паштет сподобається всім гостям.
Якщо ви дотримуєтеся пост або вегетаріанець і не знаєте яку закуску подати до святкового столу, вам на допомогу цей рецепт. Легко, швидко і просто ви зможете приготувати чудовий і корисний паштет, який ваші гості безсумнівно високо оцінять. Такий паштет годиться не тільки на святковий стіл, з чашкою ранкової кави та з шматочком підсмаженого хліба він диво як хороший. Не вірите? А ви приготуйте і перевірте:)
- Квасоля консервована - 300 грам
- Лук червоний - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Помідори в'ялені - 5-6 штук
- Базилік свіжий - 4-6 штук (листочків)
- Паприка мелена - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/3 чайних ложки
- Гострий червоний перець мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (за смаком)
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Солоні крекери - 20 штук
1. Лук очистимо, наріжемо і відправимо на сковороду з оливковою олією.
2. Очистимо і дрібно нарізаємо часник. Помиємо і обсушити листя базиліка, в'ялені помідори наріжемо на шматочки.
3. Лук на сковороді став прозорим, м'яким і почав злегка присмажуватися? Додаємо до нього часник і обсмажуємо хвилину-півтори.
4. У чашу блендера викладаємо квасоля без рідини, в'ялені помідори, базилік і всі спеції.
5. Додаємо обсмажені цибулю і часник.
6. І подрібнюємо в однорідну масу. Паштет готовий!
7. Викладаємо паштет на крекери, прикрашаємо і можна подавати до столу.