Рецепт Закачування персиків фото

Закачування персиків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Персик
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю , На швидку руку
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 45 хв.

Консервовані персики - це просто божественний десерт в будь-який час року! Раджу вам переконається самим за допомогою цього рецепта закачування персиків прямо зараз.

Опис приготування:

Персикидобрі не тільки в свіжому, але і в консервованому вигляді. Для приготування закачування персиків нам знадобиться півтора кілограма персиків з розрахунку на трилітрову банку (або три поменше). Сахара можете додати більше, мої персики були солодкими і соковитими, мені він не знадобився у великій кількості.

  • Персики - 1, 5 кілограма
  • Цукор - 200 грам
  • Кислота лимонна - 1 Чайна ложка
  • Вода - 1, 7 L
закачування персиків - фото крок 1
Спочатку вимийте персики гарненько, обсушити їх рушником паперовим.
закачування персиків - фото крок 2
Розріжте ножем по борозенці, розділіть персики навпіл, кісточку видаліть. Наповніть половинками чисто вимиті банки.
закачування персиків - фото крок 3
Поставте на газ каструлю з водою. Коли вода закипить, залийте персики, накрийте кришками і нехай постоять 25-30 хв. Потім воду з банок злийте назад в каструлю.
закачування персиків - фото крок 4
Всипте цукор і чайну ложку лимонної кислоти, доведіть сироп до кипіння.
закачування персиків - фото крок 5
Залийте персики - і тут же закатати банки. Переверніть і добре укутайте теплою ковдрою. Витримати до повного охолодження.
закачування персиків - фото крок 6
Подавати готові персики можете з морозивом або просто так. Смачного!

Схожі рецепти