Закачування персиків
(покроковий рецепт з фото)
Консервовані персики - це просто божественний десерт в будь-який час року! Раджу вам переконається самим за допомогою цього рецепта закачування персиків прямо зараз.
Персикидобрі не тільки в свіжому, але і в консервованому вигляді. Для приготування закачування персиків нам знадобиться півтора кілограма персиків з розрахунку на трилітрову банку (або три поменше). Сахара можете додати більше, мої персики були солодкими і соковитими, мені він не знадобився у великій кількості.
- Персики - 1, 5 кілограма
- Цукор - 200 грам
- Кислота лимонна - 1 Чайна ложка
- Вода - 1, 7 L

Спочатку вимийте персики гарненько, обсушити їх рушником паперовим.

Розріжте ножем по борозенці, розділіть персики навпіл, кісточку видаліть. Наповніть половинками чисто вимиті банки.

Поставте на газ каструлю з водою. Коли вода закипить, залийте персики, накрийте кришками і нехай постоять 25-30 хв. Потім воду з банок злийте назад в каструлю.

Всипте цукор і чайну ложку лимонної кислоти, доведіть сироп до кипіння.

Залийте персики - і тут же закатати банки. Переверніть і добре укутайте теплою ковдрою. Витримати до повного охолодження.

Подавати готові персики можете з морозивом або просто так. Смачного!