Рецепт Компот з персиків на зиму фото

Компот з персиків на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Молдавська кухня
Фрукти, Персик
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Заготовки, Напої, Компоти

Приготувати компот з персиків на зиму на трилітрову банку дуже просто! Цілі персики можна подавати дітям на полуденок, на святковий стіл у вигляді десерту, використовувати в начинку. Насолоджуйтесь!


Компот з персиків на зиму на трилітрову банку я люблю робити з цілих плодів, але можна робити і по-іншому. Очистити персики від шкірки і порізати на дольки. Але мені більше подобається, коли компот з персиків на зиму робиться з цілих плодів! Так вони зберігаються твердими, не розповзається, коли дістаєш їх з банки. Але якщо плоди великі, то звичайно краще їх зробити половинками, прибравши кісточки. Тоді не потрібно робити заливку окропом в тазу, а відразу розкласти по банках і далі все за рецептом! Компот з персиків на зиму я часто використовую на зиязикай святковий стіл: подаю персики зі збитими вершками або використовую в прошарок торта. Успіхів!

  • Персик - 3 кілограма
  • Цукор - 800 грам
  • Вода - 1 літр
  • Лимонна кислота - 1 За смаком (щіпка в банку)
компот з персиків на зиму - фото крок 1
Підготувати персики, перебрати, помити скласти в таз або каструлю.
компот з персиків на зиму - фото крок 2
Заливаємо персики окропом і залишаємо на 40 хвилин.
компот з персиків на зиму - фото крок 3
Стерилізуємо банки і кришки.
компот з персиків на зиму - фото крок 4
Складаємо персики в банки, приблизно по 1, 5 кг плодів на одну банку.Заліваем чистим окропом, настаіваем30-40 хвилин.
компот з персиків на зиму - фото крок 5
Зливаємо воду з банок в каструлю, додаємо цукор, доводимо до кипіння, додаємо лимонку, розливаємо по банках і закочує.

Схожі рецепти