Компот з персиків на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Приготувати компот з персиків на зиму на трилітрову банку дуже просто! Цілі персики можна подавати дітям на полуденок, на святковий стіл у вигляді десерту, використовувати в начинку. Насолоджуйтесь!
Компот з персиків на зиму на трилітрову банку я люблю робити з цілих плодів, але можна робити і по-іншому. Очистити персики від шкірки і порізати на дольки. Але мені більше подобається, коли компот з персиків на зиму робиться з цілих плодів! Так вони зберігаються твердими, не розповзається, коли дістаєш їх з банки. Але якщо плоди великі, то звичайно краще їх зробити половинками, прибравши кісточки. Тоді не потрібно робити заливку окропом в тазу, а відразу розкласти по банках і далі все за рецептом! Компот з персиків на зиму я часто використовую на зиязикай святковий стіл: подаю персики зі збитими вершками або використовую в прошарок торта. Успіхів!
- Персик - 3 кілограма
- Цукор - 800 грам
- Вода - 1 літр
- Лимонна кислота - 1 За смаком (щіпка в банку)