Рецепт Мармелад з персиків фото

Мармелад з персиків
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Персик
Вегетаріанське харчування
На святковий стіл , Новий рік
Десерти , Мармелад
Кількість порцій: 10
Час приготування: 7 дн. 22 г. 0 хв.

З персиків виходить яскравий, просто як сонечко мармелад, який відмінно підійде до чаю. Взявши за основу цей рецепт, можна приготувати мармелад практично з будь-яких фруктів. Експериментуйте!

Опис приготування:

Готуйте мармелад з персиків так: видаліть з плодів персика кісточки і протушкувати під кришкою до розварювання, потім подрібніть їх блендером і додайте лимонну кислоту і цукор. Варіть на повільному вогні. Коли обсяг мармеладу зменшиться приблизно на третину від початкового, розлийте його по формам, накрийте пергаментом і залиште сушитися близько 7-10 днів. Готовий мармелад поріжте на шматочки, посипте цукром і подавайте до чаю. Смачного!

  • Персик - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Кислота лимонна - 1 щіпка
  • Вода - 150 мілілітрів
мармелад з персиків - фото крок 1
Видаліть з плодів персика кісточки і протушкувати під кришкою з додаванням води до розварювання.
мармелад з персиків - фото крок 2
Потім подрібніть персик в блендері і додайте лимонну кислоту.
мармелад з персиків - фото крок 3
Додайте цукор і поставте на розсікач. Варіть в кілька прийомів, доводячи масу до кипіння, відключаючи вогонь і трохи охолоджуючи.
мармелад з персиків - фото крок 4
Під час варіння мармелад постійно помішуйте дерев'яною ложкою.
мармелад з персиків - фото крок 5
Коли обсяг мармеладу зменшиться приблизно на третину від початкового, розлийте його по формам шаром близько 2 см., накрийте пергаментом і залиште сушитися близько 7-10 днів. Готовий мармелад поріжте на шматочки, посипте цукром і подавайте до чаю.

Схожі рецепти