Мармелад з персиків
(покроковий рецепт з фото)
З персиків виходить яскравий, просто як сонечко мармелад, який відмінно підійде до чаю. Взявши за основу цей рецепт, можна приготувати мармелад практично з будь-яких фруктів. Експериментуйте!
Готуйте мармелад з персиків так: видаліть з плодів персика кісточки і протушкувати під кришкою до розварювання, потім подрібніть їх блендером і додайте лимонну кислоту і цукор. Варіть на повільному вогні. Коли обсяг мармеладу зменшиться приблизно на третину від початкового, розлийте його по формам, накрийте пергаментом і залиште сушитися близько 7-10 днів. Готовий мармелад поріжте на шматочки, посипте цукром і подавайте до чаю. Смачного!
- Персик - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Кислота лимонна - 1 щіпка
- Вода - 150 мілілітрів
Видаліть з плодів персика кісточки і протушкувати під кришкою з додаванням води до розварювання.
Потім подрібніть персик в блендері і додайте лимонну кислоту.
Додайте цукор і поставте на розсікач. Варіть в кілька прийомів, доводячи масу до кипіння, відключаючи вогонь і трохи охолоджуючи.
Під час варіння мармелад постійно помішуйте дерев'яною ложкою.
Коли обсяг мармеладу зменшиться приблизно на третину від початкового, розлийте його по формам шаром близько 2 см., накрийте пергаментом і залиште сушитися близько 7-10 днів. Готовий мармелад поріжте на шматочки, посипте цукром і подавайте до чаю.