Закачування огірків з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт регулярно використовую, коли роблю закачування на зиму. Просто, зручно і смачно. Зберігається чудово і не вибухає.
Огірки і цибулю потрібно порізати і залишити пускати сік зі спеціями. Потім проварити і закатати. Перевернути баночки догори дном до повного охолодження. Після чого можна прибрати їх в прохолодне місце для зберігання.
- Цибуля - 1 кілограм
- Огірки - 3 кілограма
- Сіль - 2, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 5 Ст. Ложок
- Оцет 9% -ний - 8 Ст. Ложок
- Масло рослинне без запаху - 18 Ст. Ложок
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
Підготуємо овочі і спеції для закачування. Банки і кришки відразу ставимо стерилізувати. Огірки вимиємо, цибуля очистимо.
Цибулю ріжемо кільцями.
Огірочки ріжемо, як на салат, невеликими шматочками.
Беремо каструлю-нержавійку, складаємо туди огірки, цибуля, спеції, масло і оцет. Перемішуємо і залишаємо пускати сік. Я залишила на 2 годину.
Включаємо вогонь, доводимо до кипіння огірки. Варимо на повільному вогні під кришкою 5-7 хвилин.
Розкладаємо по банках стерильним і закочує.