Заготівля м'яти на зиму
(покроковий рецепт з фото)
М'ята - це дивовижна рослина, яке балує нас яскравим ароматом, насиченим смаком і великою кількістю цілющих якостей. Розповім, як заготовити м'яту на зиму, щоб радіти їй цілий рік.
Сьогодні я поділюся з вами двома способами, як заготовити м'яту на зиму: висушування і заморожування. Цими способами я користуюся щороку. Адже м'яти мені потрібно багато, її я додаю не тільки в чай, але і до різних страв. Як на мене, найкраще зберігається і аромат, і корисні якості м'яти замороженої, але засушена м'ята відмінно підходить в якості приправ, нею зручно користуватися.
- М'ята - 300 грам
Підготуйте м'яту. І для заморозки, і для сушіння можна використовувати тільки свежесобранную м'яту, тоді в ній збережеться найбільшу кількість корисних речей.
Всі гілочки м'яти поріжте на шматочки, щоб на кожному шматочку було по 2 listika.
М'яту гарненько промийте і викладіть на паперові рушники. Зверху промокніть ще декількома паперовими рушниками, щоб прибрати всю вологу.
Частина м'яти, яку будете сушити, розкладіть тонким шаром на пергаменті або чистої тканини і покладіть в сухому місці в тіні. Ні в якому разі не можна сушити м'яту на сонці. Час від часу м'яту перемішуйте, щоб вона рівномірно висихала. Висушену м'яту зберігайте в чистому сухому місці в металевій або скляній банці.
Для заморозки м'ята також повинна бути обов'язково сухий. Складіть листочки в сухі пакети-слайдери. За допомогою трубки витягніть все повітря з пакету і щільно закрийте його. Надішліть пакет з м'ятою в морозильну камеру.
М'ята на зиму готова. Тепер всю осінь і зиму ви будете радіти яскравому і насиченому чаю з м'ятою.