Заєць з яблуками
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва гурмани гідно оцінять. Зайчатина - м'ясо дієтичне і дуже смачне. А якщо його приготувати правильно, м'ясо зайця виходить дуже ніжним і соковитим. У приготуванні нічого складного!
М'ясо дикого зайця дуже корисно, дієтологи рекомендують навіть давати його дітям. Але блюдо, яке ми приготуємо сьогодні, все ж більше розраховано на дорослу аудиторію: серед інгредієнтів присутній вино. Вино і яблука додадуть м'ясу зайця чудовий смак і аромат. М'ясо буде соковитим, ніжним і дуже смачним.
- Зайчатина - 1 кілограм
- Яблука - 5-6 штук
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Вино червоне - 150 мілілітрів
- Паприка сушена - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Прованські трави - 1 щіпка
- Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок

Насамперед зайчатину необхідно добре вимочити. На це піде годин 12. І періодично міняйте воду на чисту.

Вимочені шматки розрізаємо на порційні шматочки. Але не дрібнити.

Обсмажуємо шматки заячини на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі до засмаженою скоринки. Викладаємо обсмажені шматки в каструлю або казанок.

Посипаємо паприкою, меленим перцем і травами.

Заливаємо водою, щоб вона покрила м'ясо, і ставимо гаситися години на півтора. Можна готувати в духовці, можна на плиті на невеликому вогні.

Яблука вибираємо міцні, щільні, щоб вони не зварилися в пюре. Очищаємо яблука від серцевини і нарізаємо на шматки.

Очистимо цибулю, наріжемо його півкільцями.

Обсмажити цибулю на невеликій кількості рослинного масла до м'якості. Відправляємо цибулю і яблука до м'яса, туди ж доливаємо вино, тушкуємо ще хвилин 30-40.

Подаємо з будь-яким гарніром.