Рецепт Заєць з яблуками фото

Заєць з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Овочі , Фрукти , Яблука , Зайчатина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 15 г. 0 хв.

Ця страва гурмани гідно оцінять. Зайчатина - м'ясо дієтичне і дуже смачне. А якщо його приготувати правильно, м'ясо зайця виходить дуже ніжним і соковитим. У приготуванні нічого складного!

Опис приготування:

М'ясо дикого зайця дуже корисно, дієтологи рекомендують навіть давати його дітям. Але блюдо, яке ми приготуємо сьогодні, все ж більше розраховано на дорослу аудиторію: серед інгредієнтів присутній вино. Вино і яблука додадуть м'ясу зайця чудовий смак і аромат. М'ясо буде соковитим, ніжним і дуже смачним.

  • Зайчатина - 1 кілограм
  • Яблука - 5-6 штук
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Вино червоне - 150 мілілітрів
  • Паприка сушена - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
  • Прованські трави - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 4-5 Ст. Ложок
заєць з яблуками - фото крок 1
Насамперед зайчатину необхідно добре вимочити. На це піде годин 12. І періодично міняйте воду на чисту.
заєць з яблуками - фото крок 2
Вимочені шматки розрізаємо на порційні шматочки. Але не дрібнити.
заєць з яблуками - фото крок 3
Обсмажуємо шматки заячини на добре розігрітій сковороді на рослинному маслі до засмаженою скоринки. Викладаємо обсмажені шматки в каструлю або казанок.
заєць з яблуками - фото крок 4
Посипаємо паприкою, меленим перцем і травами.
заєць з яблуками - фото крок 5
Заливаємо водою, щоб вона покрила м'ясо, і ставимо гаситися години на півтора. Можна готувати в духовці, можна на плиті на невеликому вогні.
заєць з яблуками - фото крок 6
Яблука вибираємо міцні, щільні, щоб вони не зварилися в пюре. Очищаємо яблука від серцевини і нарізаємо на шматки.
заєць з яблуками - фото крок 7
Очистимо цибулю, наріжемо його півкільцями.
заєць з яблуками - фото крок 8
Обсмажити цибулю на невеликій кількості рослинного масла до м'якості. Відправляємо цибулю і яблука до м'яса, туди ж доливаємо вино, тушкуємо ще хвилин 30-40.
заєць з яблуками - фото крок 9
Подаємо з будь-яким гарніром.

Схожі рецепти