Задоволення Şekerbura
(покроковий рецепт з фото)
Традиційне ласощі азербайджанської кухні, яким повсюдно пригощають людей в ресторанах, а також всіх нових гостей в будинку. Ділимося рецептом, як приготувати шекербуру азербайджанську.
Страва являє собою пиріжки невеликої форми, які готують з начинкою. В якості начинки обов'язково використовують горіх. Можна брати фундук, мигдаль, волоські горіхи або змішати відразу кілька видів. Обов'язково випічку прикрашають особливими малюнками, які роблять за допомогою спеціального інструменту, але згодиться і пінцет.
- Молоко - 1/2 склянки
- Жовтки - 2 штуки
- Борошно - 600 грам
- Топлене масло - 160 грам
- Крем - 150 мілілітрів
- Мигдаль - 300 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Кардамон і Gvozdik - За смаком
1. Для приготування тіста жовтки з'єднуємо зі сметаною і цукром, збиваємо. У топлене масло насипаємо трохи борошна і перемішуємо, вливаємо тонким струменем молоко. З'єднуємо в мисці яєчно-сметанним суміш з топленим маслом, поступово підсипає борошно, що залишилося і замішуємо гарне щільне тісто. Поділяємо його на невеликі частини і ставимо в холодильник на 1, 5-2 годину.
2. Горіхи підсушуємо на сковороді, подрібнюємо практично до стану борошна, пересипаємо в миску і з'єднуємо з цукровою пудрою, кардамоном і гвоздикою. Все перемішуємо.
3. Дістаємо з 1-2 шматочка тіста і розгортаємо розміром з блюдце і завтовшки 2 міліметра. Щедро накладаємо начинку, після чого скріплюємо краю як вареники, роблячи косичку і прикрашаючи малюнками. Малюнки можна наносити паличкою або пінцетом. Так проробляємо з усіма іншими шматочками.
4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці п'ять хвилин, після чого зменшуємо до 160 градусів і випікаємо близько 20 хвилин до появи рум'яної скоринки.