Рецепт Задоволення Şekerbura фото

Задоволення Şekerbura
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
Тісто , Молочні продукти , Горіхи , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 15
Час приготування: 2 г. 55 хв.

Традиційне ласощі азербайджанської кухні, яким повсюдно пригощають людей в ресторанах, а також всіх нових гостей в будинку. Ділимося рецептом, як приготувати шекербуру азербайджанську.

Опис приготування:

Страва являє собою пиріжки невеликої форми, які готують з начинкою. В якості начинки обов'язково використовують горіх. Можна брати фундук, мигдаль, волоські горіхи або змішати відразу кілька видів. Обов'язково випічку прикрашають особливими малюнками, які роблять за допомогою спеціального інструменту, але згодиться і пінцет.

  • Молоко - 1/2 склянки
  • Жовтки - 2 штуки
  • Борошно - 600 грам
  • Топлене масло - 160 грам
  • Крем - 150 мілілітрів
  • Мигдаль - 300 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Цукрова пудра - 1 Склянка
  • Кардамон і Gvozdik - За смаком
задоволення Şekerbura - фото крок 1
1. Для приготування тіста жовтки з'єднуємо зі сметаною і цукром, збиваємо. У топлене масло насипаємо трохи борошна і перемішуємо, вливаємо тонким струменем молоко. З'єднуємо в мисці яєчно-сметанним суміш з топленим маслом, поступово підсипає борошно, що залишилося і замішуємо гарне щільне тісто. Поділяємо його на невеликі частини і ставимо в холодильник на 1, 5-2 годину.
задоволення Şekerbura - фото крок 2
2. Горіхи підсушуємо на сковороді, подрібнюємо практично до стану борошна, пересипаємо в миску і з'єднуємо з цукровою пудрою, кардамоном і гвоздикою. Все перемішуємо.
задоволення Şekerbura - фото крок 3
3. Дістаємо з 1-2 шматочка тіста і розгортаємо розміром з блюдце і завтовшки 2 міліметра. Щедро накладаємо начинку, після чого скріплюємо краю як вареники, роблячи косичку і прикрашаючи малюнками. Малюнки можна наносити паличкою або пінцетом. Так проробляємо з усіма іншими шматочками.
задоволення Şekerbura - фото крок 4
4. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці п'ять хвилин, після чого зменшуємо до 160 градусів і випікаємо близько 20 хвилин до появи рум'яної скоринки.

Схожі рецепти