Юшка зі скумбрії
(покроковий рецепт з фото)
Скумбрія дуже корисна і смачна в будь-якому вигляді - і смажена, і копчена, і запечена. А ще з неї виходить ніжна, жирна і чудова вуха, яку зовсім нескладно приготувати в домашніх умовах.
Вуха - це не тільки похідне блюдо, яке готується виключно на природі. Великим успіхом в нашій родині користується приготована в домашніх умовах вуха зі скумбрії. Її можна їсти і в гарячому і в холодному вигляді. Я поділилася з вами своїм рецептом приготування юшки. Хотілося б побачити на сайті і рецепти приготування інших господинь.
- Скумбрія - 1 штука
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Сіль - 1 За смаком
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Лавровий лист - 1 штука
- Зелень - 100 грам (зелень кропу, петрушки, кінзи ділимо на дві частини. Одна частина додається при варінні, друга - перед подачею в тарілки)
- Лимон - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
Скумбрію почистити, помити і обробити на порційні шматочки.
Ставимо каструлю з водою ( приблизно 2 L) на плиту і закладаємо в неї рибу, 1 морквину, розрізану на декілька частин, цибулину і частину зелені.
Як тільки рибний бульйон закипить кладемо в нього очищений і порізаний кубиками картоплю і моркву. Солимо .
Коли овочі доведені до готовності, додаємо перець, лавровий лист і вимикаємо плиту. Якщо вуха НЕ їстимуть діти - можна додати в неї пару ложок горілки. Це підкреслить і посилить смак юшки. Перед подачею на стіл, в кожну тарілку покладіть шматочок лимона і посипте юшку дрібно нарубаної зеленню.