Рецепт Юшка з плотви фото

Юшка з плотви
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Плотва
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Веганські страви
На обід
Супи

Вуха - одне з найстаріших страв російської кухні. Юшку можна готувати з різних видів риби, але принцип приготування завжди залишається схожим. Юшка з плотви - це корисний наваристий рибний суп. Готуємо? !

Вуха, приготована за особливою технологією, дозволяє домогтися ароматного прозорого навару, не має різьбленого рибного запаху (який буває неприємним). Одна з тонкощів в приготуванні юшки є обов'язковість варити її без кришки у відкритому посуді, на помірному або на невеликому вогні, не допускаючи бурхливого кипіння.

Друга тонкість - спочатку готувати овочевий відвар, і тільки потім варити в цьому відварі рибу. Овочевий відвар, звичайно ж, потрібно варити з великою кількістю відповідних спецій. Зазвичай різновид спецій залежить від сорту риби з якої вариться юшка.

І ще одне дуже важливе зауваження. Найсмачніша вуха готується з будь-якої риби на природі на багатті. У таку юшку крім усього додають трохи горілки для консервації.

Бажаю удачі!

  • Плотва - 3-4 штук
  • Картопля - 3-4 штук
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Чорний перець горошком - - За смаком
  • Сіль, перець - - За смаком
  • Свіжа зелень - - За смаком
  • Лавровий лист - 4 штуки
юшка з плотви - фото крок 1
Підготуємо всі необхідні інгредієнти для приготування юшки з плотви.
юшка з плотви - фото крок 2
Рибу добре промиваємо. Видаляємо очі, зябра і нутрощі. Обов'язково потрібно видалити зябра, вони виділяють при варінні сильну гіркоту.
юшка з плотви - фото крок 3
Картоплю і цибулю очищуємо. Цибуля закидаємо в каструлю цілком, а картоплю нарізану на невеликі кубики. Варимо на середньому вогні. Не забудьте в цей момент додати солі і чорного перцю горошком.
юшка з плотви - фото крок 4
Морква нарізаємо кружечками і додаємо в суп разом з лавровим листом. Овочі варимо до напівготовності, потім в каструлю кладемо рибу. Варимо все хвилин 7-10.
юшка з плотви - фото крок 5
Потім в юшку додаємо дрібно посічену свіжу зелень. Наполягаємо трохи під закритою кришкою і подаємо до столу. Смачного!

Схожі рецепти