Юшка товариські
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8-12
Час приготування: 55 хв.
Тверська юшка - страва, як і випливає з назви, споконвіку російське. Що ж, готуємо, їмо і представляємо себе великими поміщиками 18-го століття.
Опис приготування:
Рецепт товариський юшки узятий, вибачте за каламбур, з книги Вільяма Похлебкина - знаменитого російського історика і кулінара. Так що за автентичність і оригінальність рецепту приготування ручаюсь. Суп виходить дуже наваристий і дуже нагадує суп, приготований в справжній російській печі. Подавати, зрозуміло, з хорошим російським чорним хлібом. Смачного!
- Бульйон м'ясний - 3 L
- Говяжа вирізка - 500 грам
- Картопля - 8 штук
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Морква - 3 штуки
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль, перець, зелень - - За смаком
Для початку наріжемо яловичу вирізку на кубики стороною приблизно в 2 см.
Кладемо шматочки м'яса в уже готовий м'ясний бульйон (у мене був бульйон з яловичих кісток). Розливаємо все це справа по порційних горщиках - і в духовку, розігріту до 200 градусів, з 30 хвилин.
Тим часом дрібно нарізаємо цибулю і моркву, обсмажуємо в олії до золотистої скоринки.
Коли бульйон з м'ясом півгодини постоїть в духовці - дістаємо його, додаємо в нього нашу овочеву піджарку, а також невеликими кубиками нарізану картоплю.
Ставимо в духовку ще на 15 хвилин, потім дістаємо, додаємо сіль, перець, улюблені спеції або зелень, і відправляємо суп ще на 10 хвилин в духовку. І все - юшка готова!