Йоко
(покроковий рецепт з фото)
Ситне і смачне блюдо з кумедною назвою"YOка" - це омлет в лаваші з сиром, зеленню і ковбасою. Спробуйте приготувати страву самостійно - і звичайний омлет вам здасться просто нудним!
Не хвилюйтесь, що яйце не встигне приготуватися всередині лаваша. Щоб приготувати смачну і правильну еку, досить взяти хороший тонкий свіжий вірменський лаваш і готувати все на середньому вогні. Якщо занадто сильний вогонь зробите, лаваш пригорить, а яйце всередині не приготується. Сир можете використовувати будь-який, ще дуже непогано додати всередину петрушку або кріп.
- Лаваш - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Сир - 30-50 грам
- Сіль, перець - За смаком
- Шинка або бекон - За смаком
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (або вершкове)
Яйце злегка збийте вінчиком, можете посолити їх (якщо сир не дуже солоний). За бажанням додайте в яйце одну-дві столові ложки молока.
Сир натріть на середній терці.
Сковороду розігрійте і змастіть маслом. Викладіть лаваш так, щоб краї звисали. Можете змастити його водою трохи (якщо він занадто сухий).
Коли лаваш прогріється, вилийте на нього яйце.
Посипте тертим сиром.
Якщо хочете, додайте дрібно порізаний бекон або шинку.
Збільште вогонь до середнього, загорніть максимально акуратно краю лаваша всередину.
Смажте до рум'яного кольору з двох сторін, яйце всередині має приготуватися.
Ось так виглядає yoка в розрізі.
Подавайте готову страву з зеленню і свіжими овочами. Смачного!