Рецепт Йоко фото

Йоко
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
Молочні продукти , Яйця , Лаваш
ПП рецепти
На полуденок , На сніданок
Омлет
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 25 хв.

Ситне і смачне блюдо з кумедною назвою"YOка" - це омлет в лаваші з сиром, зеленню і ковбасою. Спробуйте приготувати страву самостійно - і звичайний омлет вам здасться просто нудним!

Опис приготування:

Не хвилюйтесь, що яйце не встигне приготуватися всередині лаваша. Щоб приготувати смачну і правильну еку, досить взяти хороший тонкий свіжий вірменський лаваш і готувати все на середньому вогні. Якщо занадто сильний вогонь зробите, лаваш пригорить, а яйце всередині не приготується. Сир можете використовувати будь-який, ще дуже непогано додати всередину петрушку або кріп.

  • Лаваш - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Сир - 30-50 грам
  • Сіль, перець - За смаком
  • Шинка або бекон - За смаком
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка (або вершкове)
йоко - фото крок 1
Яйце злегка збийте вінчиком, можете посолити їх (якщо сир не дуже солоний). За бажанням додайте в яйце одну-дві столові ложки молока.
йоко - фото крок 2
Сир натріть на середній терці.
йоко - фото крок 3
Сковороду розігрійте і змастіть маслом. Викладіть лаваш так, щоб краї звисали. Можете змастити його водою трохи (якщо він занадто сухий).
йоко - фото крок 4
Коли лаваш прогріється, вилийте на нього яйце.
йоко - фото крок 5
Посипте тертим сиром.
йоко - фото крок 6
Якщо хочете, додайте дрібно порізаний бекон або шинку.
йоко - фото крок 7
Збільште вогонь до середнього, загорніть максимально акуратно краю лаваша всередину.
йоко - фото крок 8
Смажте до рум'яного кольору з двох сторін, яйце всередині має приготуватися.
йоко - фото крок 9
Ось так виглядає yoка в розрізі.
йоко - фото крок 10
Подавайте готову страву з зеленню і свіжими овочами. Смачного!

Схожі рецепти