Яйця з ікрою
(покроковий рецепт з фото)
Відмінна закуска - яйця з ікрою. Готується швидко і виглядає досить естетично. Такі яйця можна начинити не тільки ікрою. Наприклад, плавлений сир або паштет - відмінно підійдуть в вигляді начинки.
Подібне блюдо багато з нас хоча б раз у житті готували на святковий стіл. Начинкою для яєць можуть бути найрізноманітніші продукти. Сьогодні я вирішили поекспериментувати і показати вам, як приготувати яйця з ікрою минтая і плавленим сиром. До цієї начинці я додала трохи майонезу, жовток і часник. Вийшла відмінна і дуже смачна закуска.
- Яйця - 5-7 штук
- Ікра минтаю - 50 грам (або будь-яка дрібна ікра за смаком)
- Плавлений сир - 1 штук
- Часник - 1-2 зубчиків
- Майонез - За смаком
- Оливки - За смаком
- Сіль, перець - За смаком
1. Відварюємо яйця круто, після чого даємо їм повністю охолонути. Щоб яйця добре очистилися, відразу після варіння залийте їх холодною водою.
2. Чистимо яйця і розрізаємо на половинки.
3. Тепер дістаємо жовток з кожної половинки і трохи зрізаємо білок. Це потрібно для того, щоб було більше поглиблення для начинки.
4. Розминаємо виделкою жовток і білок, що залишився. Маса повинна бути однорідною.
5. Додаємо натертий плавлений сир і подрібнений часник.
6. І в самому кінці кладемо ікру минтая і майонез. Маса повинна бути однорідною, тому її слід дуже добре розмішати ложкою. Майонез, сіль і перець додайте за смаком.
7. Тепер залишилося тільки начинити отриманою масою наші заготовки з яєць. Після цього завершальний штрих - презентація страви. Я зазвичай прикрашаю такі яйця з ікрою зеленню, але в цей раз вирішила прикрасити оливками.